Yapı Kredi, Beklentilerin Çok Üstünde Kar Yaptı (YKBNK)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapı Kredi, Beklentilerin Çok Üstünde Kar Yaptı (YKBNK)

Yapı Kredi'nin 2022 yılı 3. dönem net karı açıklandı. Beklentilerin çok üzerinde bir kar geldi.

Bankalar 31 Ekim 2022 23:39 0
Yapı Kredi, Beklentilerin Çok Üstünde Kar Yaptı (YKBNK)

Bankalar rekor karları sürdürüyor: Yapı Kredi beklentinin çok üzerinde kar etti.

Yapı Kredi 2022 yılı 3. çeyrek verilerini açıkladı. Yapılan açıklamada beklentinin 14.7 milyar lira olduğu, ancak net karın 16.1 milyar lira ile beklentinin çok üzerinde geldiğine yer verildi.

Bankanın karına çeyreksel baz üzerinden baktığımızda yüzde 35'lik bir artış olduğu görüldü. Sene başından Eylül sonuna kadar bankanın net karını 35.3 milyar liraya kadar çıktığı görülüyor. Geçen senenin aynı döneminde bu rakam 6.9 milyar lira seviyesindeydi.

Bloomberg Haber Televizyonunun son dakika olarak aktardığı bilgilere baktığımızda bankanın karşılık öncesi kar oranının 50 milyar olduğu bildirilirken karşılık öncesi karın ortalama olarak brüt kredilere oranının yüzde 12.6 seviyesine çıktığı, yüksek karlılıkta TÜFE'ye endeksli menkul kıymetler ve ücret komisyon gelirlerinin etkili olduğu görüldü.

2021 yılında bankanın net karlılığı yüzde 1.7 seviyesinde iken 2022 yılı ilk 9 ayında yüzde 5 seviyesine, 3. çeyrekte ise yüzde 6.2 seviyesine çıktı.

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, veriler sonrası yaptığı açıklamada, ülkenin büyümesine güçlü şekilde destek olduklarını söyledi ve “Ticari ve KOBİ Bankacılığı bizim için stratejik öneme sahip bir alan. Sürdürülebilir büyüme ve güçlü ekonomi, KOBİ’lerimizin sağlıklı bir mali yapıya sahip olmaları ve katma değer yaratmalarıyla mümkün. Bunun için müşterilerimizin finansman kaynaklarına daha kolay ulaşmasına olanak sağlıyoruz. Öte yandan, yine KOBİ’lerin özellikle e-ticaret dünyasına ayrıcalıklı bir şekilde adım atmalarına, yeni müşteri ve pazarlara ulaşmalarına destek olmak için hayata geçirdiğimiz pek çok iş birliğiyle olanak sağlamayı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç