Yapay Zeka Asgari Ücrete Gelecek Zammı Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapay Zeka Asgari Ücrete Gelecek Zammı Açıkladı!

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği maaş zammında bir tahmin de yapay zekadan geldi! İşte yapay zekanın zam tahmini ve detaylar...

Yapay Zeka Asgari Ücrete Gelecek Zammı Açıkladı!

Milyonlarca kişinin ve ailesinin beklemiş olduğu 2024 asgari ücret rakamı için asgari ücret tespit komisyonu toplantısı beklenmeye başlanmıştı.

Yapılacak olan toplantıda rakamın açıklanması beklenirken asgari ücret için farklı çok sayıda rakam ortaya atılmıştı. Açıklanan rakamlar vatandaşın da aklını karıştırırken bir rakam hesaplaması da yapay zeka tarafından yapıldı. Yapay zeka tarafından hesaplanan o rakam...

Asgari ücret pazarlığında ikinci toplantı - Son Dakika Ekonomi Haberleri |  NTV Haber

2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Türkiye Gazetesi yazarı ve SGK Uzmanı İsa Karakaş asgari ücrete yönelik olarak yapmış olduğu açıklamasında "Şu anda mevcut asgari ücret 11.402 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 30’luk bir zam yapılırsa 14.822 liraya çıkıyor. Eğer asgari ücreti %35’lik bir zam yapılırsa 15.392lira oluyor. Yüzde 40’lık bir zam yapılırsa 15.962 TL oluyor. Asgari ücreti %45 bir zam yapılırsa 16.532 lira oluyor. Asgari ücreti %50 zam yapılırsa da 17.103 TL oluyor.

Yeni asgari ücret rakamı ne olacak? | 17 bin lira olur mu? - İz Gazete -  İzmir Haberleri - Son Dakika Haberler

Bizim hesaplarımıza göre 17 bin ile 18 bin bandı arasında asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz. Bugün itibariyle sadece enflasyon farkını baz alırsak herhangi bir refah payı olmasa bile asgari ücret 15 bin 250 TL. Yılsonu OVP ve Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon farkı göz önünde bulundurduğumuz zaman yüzde 38'lik zamla 15 bin 735, yüzde 50 zamla 17 bin 104 TL, yüzde 55 ile 17 bin 675 TL, yüzde 60 zam yapılması halinde 18 bin 245 TL olacak" diyerek rakamı verdi.

CHP'nin asgari ücret talebi belli oldu

YAPAY ZEKA'YA GÖRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Verilen rakamlar üzerinden hesaplama yapan Yapay Zeka ise asgari ücret zam oranını yüzde 55 olarak açıklarken yüzde 55 üzerinden zam gelmesi durumunda ise asgari ücret maaşı 17 bin 675 TL seviyesine yükselecek.

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç