Yamantürk Vakfı burs başvuru formu yayınlandı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yamantürk Vakfı burs başvuru formu yayınlandı 2023

Başvuru formu yayınlandı ve Yamantürk Vakfı burs başvuruları alınmaya başladı. İşte burs başvuru bilgileri ve başvuru detayları.

Eğitim 15 Ağu 2023 19:26 0
Yamantürk Vakfı burs başvuru formu yayınlandı 2023

Yamantürk Vakfı burs başvurusu başladı.

Yamantürk Vakfı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada burs başvurusunun başladığına yer verildi. Bugün başlayan burs başvuruları 15 Eylül 2023 tarihine kadar alınacak. Peki burs başvuru şartları nedir? Başvurular nasıl yapılacak?

"YAMANTÜRK VAKFI Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite ve mesleki eğitim alan lise öğrencilerine Ekim – Haziran ayları arasında karşılıksız olarak verilmektedir" ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında burs başvurusuna dair bilgilere şu şekilde yer verildi:

"Üniversite Bursu, İDRİS YAMANTÜRK Burs Fonu ve Mesleki Eğitim Bursu başvuruları 15 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında YAMANTÜRK VAKFI internet sitesi üzerinden alınmaktadır"

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Şehit ve Gazi çocukları ile ekonomik desteğe gereksinimi olan kız çocukları öncelikli olmak üzere;

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki üniversitelerde tam zamanlı olarak eğitim görüyor olması, (hazırlık ve 1. sınıflar hariç)
T.C. uyruklu olması,
Bir başka kuruluştan ve/veya Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs almıyor olması (KYK kredisi alıyor olmak engel teşkil etmemektedir),
Disiplin cezası olmaması,
Genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 3,00 veya 100 üzerinden 75 olması,
Ekonomik desteğe ihtiyaç duyuyor olması gerekmektedir.

İDRİS YAMANTÜRK Burs Fonu ’na başvuru yapmak isteyen adaylardan Üniversite Bursları başvuru şartlarına ek olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mühendislik bölümünde eğitim gören yüksek onur öğrencisi olma şartı aranmaktadır.

MESLEKİ EĞİTİM BURSU ’na başvuru yapmak isteyen adaylardan;

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri (MTAL) ve Çok Programlı Anadolu Liseleri (ÇPAL)’nin, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Endüstriyel Otomasyon, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümlerinin,
10.,11. ve 12. sınıflarında eğitim görüyor olması,
T.C. uyruklu olması,
Not ortalamasının en az 75 ve üzeri olması,
Disiplin cezası olmaması,
Bir başka kuruluştan ve/veya kurumdan burs almıyor olması,
Ekonomik desteğe ihtiyaç duyuyor olması gerekmektedir.

BAŞVURU

Söz konusu bursa başvurular internet üzerinden alınıyor. "https://bursbasvuru.yamanturkvakfi.org.tr/#/" internet adresi üzerinden başvuru formu doldurularak burs başvurusu yapılabilecek.

2 AY ÇİFT ÖDEME YAPILIR

Vakıf açıklamasında, "YAMANTÜRK VAKFI Bursları Ekim - Haziran ayları arasında 9 ay süresince verilmektedir. Burs desteği alan öğrenciler Ekim ve Şubat aylarında çift ödeme almaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında ödeme yapılmamaktadır" dedi.

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç