Yağmurlu Hava Ne Zaman Bitecek? Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yağmurlu Hava Ne Zaman Bitecek? Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında yağışların önümüzdeki 4 gün boyunca devam edeceğine yer verildi.

Son Dakika 3 Mayıs 2022 18:19 1
Yağmurlu Hava Ne Zaman Bitecek? Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı

Ülke genelinde birçok şehirde yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Bayram tatilini yağmur nedeniyle evlerinde geçiren vatandaşlar ise yağmurun ne zaman dineceğini, güneşin ne zaman yeniden bulutların arasından çıkacağı günü araştırmaya başladı.

Türkiye genelinde 2 gün önce başlayan yağışlı hava , aralıklarla devam ediyor. Özellikle Marmara, İç Anadolu ve KAradeniz bölgelerinde etkisini arttıran yağışlı hava , Güney Doğu Anadolu Bölgesinde önceki gün sel olmasına neden oldu. Ve yağışlı havanın birkaç gün daha ülkede etkisini sürdüreceği görülüyor. 

 

ADIYAMAN'DA SEL OLDU

Dün Adıyaman'dan gelen görüntülerde sel olduğu , birçok aracın sular altında kaldığı görüldü. Aniden bastıran ve kısa sürede şiddetlenen yağışlı hava nedeniyle yaşanan sel sonrası birçok araba ve ev hasar gördü. Adıyaman'da bugün de yağışlı hava etkisini sürdürüyor.

 

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

Ülke genelinde bugünkü hava durumuna baktığımızda ülke genelinde gece yarısına kadar şiddetli yağışların beklendiği görüldü. Aralıklarla şiddetli şekilde görülecek yağışlar Manisa, Kütahya, Düzce, Bilecik, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batısı, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkisini gösterecek. Bugünün kalan saatlerinde beklenen hava durumunun haritalı şekilde gösterimi şu şekilde:

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU AÇIKLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında ülke genelinde 5 gün beklenen hava durumuna yer verildi. Haritalı şekilde yayımlanan hava durumu tahmin raporuna baktığımızda yağışların birkaç gün daha etkisini sürdüreceği görüldü. 

 

4 MAYIS HAVA DURUMU

Çarşamba günü ülke genelinde yağışlı hava bekleniyor. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ile Akdeniz'in batı kesimlerine sağanak şekilde, Doğu ile Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz'in  doğu kesimlerinde ise şiddetli yağışlar bekleniyor. İşte yağmurun beklendiği yerler.

5 MAYIS HAVA DURUMU

Perşembe günü için yayımlanan hava durumuna baktığımızda yağışların KAradeniz ve İç Anadolu ile Akdeniz bölgesinde sağanak, yer yer şiddetli görüleceği, Doğu ile Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ise şiddetli yağmur beklendiği bildirildi. İşte hava durumu:

6 MAYIS HAVA DURUMU

Cuma günü için yayımlanan hava durumu tahmin raporuna baktığımızda yağışların KAradeniz ile İç Anadolu'da sağanak şekilde etkili olacağı, Doğu ile Güney Doğu Anadolu Bölgesinde şiddetli yağışların görüleceği görüldü. İşte hava durumu:

7 MAYIS HAVA DURUMU

7 Mayıs 2022 hava durumuna baktığımızda ise yağışların ülkemizi yavaş yavaş terk ettiği görüldü. Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgelerinde yağış bekleniyor.

8 MAYIS HAVA DURUMU

Pazar günü ise ülke genelinde sıcaklıkların artmaya başlayacağı, yer yer sağanak yağışların görüleceği bildirildi. İşte ülke genelinde 8 Mayıs 2022 Pazar günü beklenen hava durumu tahmini:

Meteoroloji, önümüzdeki 4-5 gün boyunca ülke genelinde yağışların devam edeceğini, daha sonra yağışların ülkemizi terk edeceğini bildirdi. Daha sonra havaların ısınacağı ve yaz havasına yavaş yavaş girileceği açıklandı. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adanaya gonderin