Yabancı Dev Banka Açıkladı: Türkiye'de Dolar 38 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yabancı Dev Banka Açıkladı: Türkiye'de Dolar 38 TL Olacak!

Dünyaca ünlü dev banka Deutsche Bank, Türkiye'de doların 38 TL olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 9 Ara 2023 0
Yabancı Dev Banka Açıkladı: Türkiye'de Dolar 38 TL Olacak!

Türkiye ekonomisi yabancıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Uygulanan ekonomi politikalarının ardından henüz tam bir güven sağlayamayan Türkiye ekonomisinde görünüm pozitife dönmeye başladı. Yanlış ekonomi politikalarından vazgeçilince risk primi de düşmeye başlarken yabancıların ekonomiye ilişkin olumlu değerlendirmeleri olabiliyor.

Dünyada ünlü dev banka Deutsche Bank’ın kıdemli ekonomistleri bankanın yatırımcıları için Türkiye ekonomisine dair çarpıcı bir rapor hazırladılar. Bu raporda 2024 yılında beklenen gelişmelere dair tahminler yer aldı.

Dolar kaç liradan işlem görüyor? - Uzmanpara

Kıdemli ekonomistlere göre Türk lirasının çekici olabilmesi tamamen enflasyon ile mücadelede elde edilebilecek başarıya bağlı olacak. Enflasyonda düşüş sağlanabilirse Türk lirası yeniden çekiciliği yüksek olan günlerine geri dönebilecek. Şu anda yabancılar için Türk lirası hiç cazip değil ve bu yüzden de çok fazla sermaye girişi olmuyor.

FAİZ TAHMİNİ YAPILDI!

Deutsche Bank ekonomistlerinden Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına dair de tahmin yapıldı. Bu rapora göre Merkez Bankası 2024 yılının başında 250 baz puandan iki faiz artırımı yapacak ve politika faizi yüzde 45’e yükseltilecek. 2024 yılının son çeyreğinde ise Merkez Bankası faiz indirimlerine başlayacak. Yılın yüzde 40 faizle tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Dev bankanın ekonomistlerine göre enflasyonda düşüşler 2024 yılının üçüncü çeyreğinde başlayacak. Bu düşüş de baz etkisinden kaynaklanacak. Bu esnada büyüme ve istihdam baskı altında kalırsa o zaman devreye sürpriz faiz indirimleri alınabilecek.

Dolar güne nasıl başladı? - Dünya Gazetesi

DOLAR KURU TAHMİNİ AÇIKLANDI!

Deutsche Bank tarafından dolar kuru için de bir değerlendirme yapıldı. Bankanın ekonomistlerine göre 2024 yıl sonunda yüzde 41,1 oranında enflasyon olacak. Bu enflasyona bağlı olarak da dolar kurunun 2024 yıl sonunda 38 TL seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç