Yabancı Bankalar Türkiye İçin Yıl Sonu Enflasyon Beklentisini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yabancı Bankalar Türkiye İçin Yıl Sonu Enflasyon Beklentisini Açıkladı

Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini sonrası yabancı bankalardan Türkiye'de enflasyon beklentisi açıklaması geldi.

Ekonomi 6 Mayıs 2022 14:48 0
Yabancı Bankalar Türkiye İçin Yıl Sonu Enflasyon Beklentisini Açıkladı

Yabancı bankalardan Türkiye için yıl sonu ve 1 sene sonrası için neflasyon tahmini geldi.

Geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyeti ;Merkez Bankası tarafından enflasyon beklentisi yayımlandı. Yayımlanan enflasyon beklentisinden sonra yabancı bankalardan da açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda 2022 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,8 seviyesinde, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisinin ise yüzde 12.9 seviyesinde olduğuna yer verildi.

Yabancı bankalar tarafından yapılan açıklamada enflasyonda yeni rekorların beklendiğine yer verilirken enflasyonun 2023 yılında düşeceğine de yer verildi. 

JP MORGAN'DAN ENFLASYON TAHMİNİ

Dünyanın önde gelen finans şirketlerinden olan JP Morgan bir son dakika açıklaması yaptı ve Türkiye'de yüzde 70'lkere çıkan enflasyon hakkında detaylara yer verildi. Açıklamada 2022 yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 49.5 seviyesinde olduğuna yer verilirken 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 19 olarak açıklandı. 

ENFLASYON YÜZDE 70 İKEN POLİTİKA FAİZİNİN BU SEVİYESİNİ AÇIKLAMAK ÇOK ZOR

JP Morgan yaptığı açıklamada , enflasyonun yüzde 70'lere çıktığı bir ülkede politika faizinin yüzde 14 seviyesinde durmaya devam etmesinin açıklanamaz bir durum olduğunu söyledi.

ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ TARİH

Açıklamada enflasyon için rekor ayının Mayıs ayı olacağı söylendi. Yüzde 72 seviyesinde beklenen enflasyonun Aralık ayına kadar yüzde 65 ile bu seviye arasında kalacağını ve Aralık ayında güçlü baz etkisi ile birlikte gerilemeye başlayacağına yer verildi.

Daha önce açıklama yapan banka, enflasyonun Türkiye'de Mayıs ayında yüzde 70 ile pik yapacağına yer verilmişti. Yine en yüksek Mayıs ayı beklendi ancak beklenti yüzde 72 seviyesine çıkarıldı. 

Barclays Ekonomisti Ercan Ergüzel , Türkiye'de enflasyon ile ilgili bir açıklama yaptı ve yayımladığı enflasyon raporunda, “Enflasyonun yıl sonunda yüzde 53’e gerilemeden önce Temmuz'da yüzde 80 ile tepe yapmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç