XBANK ve banka hisseleri sert düştü: Neden düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

XBANK ve banka hisseleri sert düştü: Neden düşüyor?

Son dakika haberi: Bankacılık hisselerinde düşüş bugün sert oldu. KKM düzenlemesi banka hisselerini düşürdü.

Bankalar 21 Ağu 2023 10:43 0
XBANK ve banka hisseleri sert düştü: Neden düşüyor?

Son dakika haberi geldi: KKM kararı banka hisselerini kötü etkiledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alıunan karar ile birlikte KKM'de önemli düzenlemeler yapıldı. KKM'ye giden paranın son dönemlerde fazlaca artması ile birlikte yapılan düzenlemede, artık paranın KKM'ye değil TL mevduata gitmesi için değişiklik yapıldı.

Alınan karar sonrası piyasalar bugün açıldı ve bankacılık hisselerinde bu karar olumsuz şekilde karşılandı.

KKM için zorunlu karşılık getirilmesini öngören karar sonrası vatandaşların yüzde 30 mevduata gidip gitmeyeceği sorusu ekonomide konuşukrken haftanın ilk işlem gününde bankacılık endeksi olan Xbank yüzde 4 oranında geriledi.

Saat 10.04 itibarıyla verilere baktığımızda satışların oldukça etkili olduğu görülüyor. Akbank yüzde 4'ten fazla, İş Bankası da yüzde 4'ün üzerinde değer kaybederken Garanti BBVA hissesinde düşüş yüzde 5'leri geçti. Vakıfbank hissesinde düşüş yüzde 2.89 olurken Halkbank hissesinde düşüş yüzde 4.3 oldu.

KKM kararının detayları ve değişiklik için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç