WhatsApp'a Ücretli Yeni Sistem Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp'a Ücretli Yeni Sistem Geliyor

2 milyardan fazla kullanıcısı ile en çok kullanılan mobil uygulamalardan olan WhatsApp, ücretli yeni sistemini açıkladı.

Bilim ve Teknoloji 21 Nisan 2022 13:35 0
WhatsApp'a Ücretli Yeni Sistem Geliyor

WhatsApp ücretli mi oluyor? Yeni sistem hakkında ilk açıklama geldi.


Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, uzun süredir test aşamasında olan Topluluklar adlı alt yapısını resmi olarak dünya kamuoyu ile paylaştı. Beta sürümüne gelmeye başlayan söz konusu özellik , kısa süre sonra diğer kullanıcılara da sunulacak ve yaygınlaşacak. Bunun yanı sıra WhatsApp'a 4 yeni özellik de geliyor.


WABetaInfo'da yayımlanan haberde WhatsApp'a gelecek yeniliklere yer verildi. Edinilen bilgilere göre yapılacak yenilikler ile Twitter Blue gibi işletme hesaplarına ek özellikler sunulduğuna yer verildi. Bağlı cihazların olduğu bölümde yapılacak değişiklikler ile çoklu cihaz desteği paralı hesaplar için yeniden tasarlanmaya başladı. WhatsApp'ın tasarım aşamasında olan bu yeni özelliği, kullanıcılara paralı olarak sunulacak. Ancak söz konusu model sadece işletme hesapları için kullanılacak. Kişisel olarak WhatsApp'ı kullanan vatandaşlar için ücretli uygulama söz konusu değil.



SON GÖRÜLME DEĞİŞTİ

Son günlerde WhatsApp'a gelen en dikkat çeken özellik, son görülme kısmına gelen düzenleme oldu. Normalde son görülme ya herkese kapalı oluyordu , ya sadece kişilerinize açık oluyordu ya da herkese açık oluyordu. Yeni düzenleme ile buraya bir seçenek daha eklenmiş oldu. Bu düzenlemeye göre artık WhatsApp üzerinde bir kişinin sizin son görülmenizi görmesini istemiyorsanız ayarlara giderek onu seçebilir ve sadece o kişi için son görülmenizi kapatabilirsiniz.


Bazı WhatsApp kullanıcılarına sunulan bu özellik, yakında tüm kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.


Bu özelliğin yanı sıra bir özellik daha geliyor. Yeni özellikte artık WhatsApp'ta, Facebook Messenger ile İnstagram DM gibi mesajın üzerine emoji ile cevap verebileceksiniz.


Bunun yanı sıra bir diğer özellik ise grup yöneticilerine gelen yeni haklar. Buna göre grup yöneticileri artık istediği içeriği kaldırabilecek ve grupları tek başlık altında toplayabilecek.


Daha önce WhatsApp üzerinden bir dosya göndermeye çalıştığınızda 100 MB sınırı vardı. Ancak artık WhatsApp üzerinden bir dosya göndermeye çalıştığınızda rahatlıkla gönderebileceksiniz. 100 MB'lik sınır 2 GB'ye yükseltildi.





Bir diğer yeni özellik ise sesli aramalara geldi. Artık sesli aramalara 32 kişiye kadar ekleme yapılabilecek.


Gelen diğer özelliklerden biri de grup anketi özelliği. Bir gruba üye olan kişi, o grupta anket yapmak istiyorsa sosyal medya üzerinden yaptığı gibi anket seçenekleri hazırlayarak bunu grupta paylaşabilecek. iOS'a bu özellik geldi. Andoid'e yakın zamanda gelecek yeni güncelleme ile bu özelliğin android kullanıcılarına da sunulacağı öğrenildi.


Öte yandan artık ses kaydı sadece sohbette iken değil sohbetten çıktığınızda da dinlenebilecek. Ses kaydı ile ilgili gelen bir diğer yenilik ise artık ses kaydını atmadan önce dinleyebilecek , eğer beğenmediyseniz silebileceksiniz. Ses kaydını durdurma , kaldığı yerden devam etme özelliği de geldi.


WhatsApp geliştiricileri, her gün getirilen yeni özellikler ile kullanıcılarına daha rahat kullanım vaadediyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç