WhatsApp'a, oldukça işe yarayacak bir özellik geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp'a, oldukça işe yarayacak bir özellik geliyor

WhatsApp'a yeni özellik geliyor. Gelen son dakika bilgilerine göre sohbet kilitleme özelliği geliyor.

Bilim ve Teknoloji 2 Nisan 2023 10:29 0
WhatsApp'a, oldukça işe yarayacak bir özellik geliyor

WhatsApp'a güzel bir özellik geliyor.

WhatsApp kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada WhatsApp, yeni yayınladığı güncellemesi ile birlikte sohbet kilitleme özelliği üzerinde çalıştığı görüldü. Son olarak 2 sene önce sıhbet yedeklerini şifreleme özelliği üzerinde çalışmalar yapan WhatsApp, bu defa da sohbetler için aynısını yapmayı planlıyor.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a gelen yeni güncellemedeki detaylara baktığımızda Meta, bu yeni özellik ile birlikte sohbetlere tam bir gizlilik getiriyor. Sohbetler artık sadece sohbet eden kişiler tarafından açılabilecek.

Bu özellik ile birlikte sohbeti kilitlediğinizde parola ya da parmak izi girmeniz gerekmektedir. Yeni özellik ile birlikte bir sohbeti kilitlediğinizde parolanız ya da parmak iziniz olmadan açılmayacak. Bunun yanı sıra açmaya çalışan kişi parolayı art arda yanlış girerse yalnızca sohbet geçmişinin silinmesi şartı ile erişim sağlanıyor.

Bu şekilde sohbete getirilen yeni kilit ile, aynı zamanda medyaların da ghizli kalması sağlanacak. Fotoğraflar telefon galerinize kaydolmayacağı için şifreyi bilmeyen ya da parmak izi okutmadan birinin bu sohbete erişmesi imkansız olacak.

Yeni özelliğin beta kullanıcılarının erişimine ne zaman açılacağı ile ilgili henüz bir bilgi yok. Kısa süre içinde yeni özelliğin tüm platformlarda erişime açılması bekleniyor.

İşte yeni özellikten gelen ilk ekran görüntüsü:

Sizce bu özellik nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç