WhatsApp'a Büyük Güncelleme Geliyor: Artık Daha Az Mesaj Yazacaksınız
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp'a Büyük Güncelleme Geliyor: Artık Daha Az Mesaj Yazacaksınız

WhatsApp'a yeni özellik geliyor. Yakın zamanda yayınlanması beklenen büyük güncelleme ile gelecek özellikte artık daha az mesaj yazacaksınız.

Bilim ve Teknoloji 8 Nisan 2022 22:10 1
WhatsApp'a Büyük Güncelleme Geliyor: Artık Daha Az Mesaj Yazacaksınız

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a yeni özellik geliyor. Edinilen bilgilere göre bu yeni özellik ile artık daha az mesaj yazacaksınız.


İnternet üzerinden mesajlaşmaların başladığı ilk yıllarda emojiler :) :-) ve ;) bunun gibi işaretlerle yapılıyordu. Gün geçtikçe bu özellikler çoğalmaya, farklılaşmaya ve yeni bir görünüş almaya başladı. Emojiler artık internet hayatımızın bir parçası haline geldi. Öyle ki artık biri ile mesajlaşırken hemen hemen tüm mesajlarda emoji kullanıyoruz. Hatta ve hatta bazen mesaja yazılı cevap bile yazmıyoruz. Ya da sosyal medya üzerinden paylaşılan bir gönderiye yorum yaparken mesaj bile yazmıyoruz. Sadece bir ya da birkaç emoji kullanarak mesajlara cevap veriyoruz ve karşımızdaki kişi ile etkileşimimizi bu şekilde yapıyoruz.


WhatsApp 'ta yüzlerce emoji bulunuyor. Bu emojilerle arkadaşlarımızla iletişim kuruyoruz. Gelen son bilgilere göre WhatsApp, bu emojileri arttırma peşinde. Bir sonraki büyük güncellemeye gelecek yeni emojilerle artık bir kişi ile konuştuğunuzda daha az mesaj yazacaksınız. Bunun yerine söyleyeceklerinizi ifade eden emojileri daha fazla kullanacaksınız. Bunun için de WhatsApp'a emoji tepkileri özelliği gelecek. Hali hazırda Facebook'ta kullanılan emoji tepkileri , henüz bu sistemi bünyesinde bulundurmayan WhatsApp'a eklenecek.


Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, söz konusu özelliği beta sürümündeki kullanıcılar üzerinde test ediyor. Söz konusu aşamada kullanıcılara , gelen mesaja göre altı emoji ile cevap verme çıkıyor. Beğenme, gülen yüz, kalp, ağlayan yüz, şaşıran yüz ve çak bir beşlik gibi emojiler kullanılabilecek. WABetaInfo'da yer alan haberde büyük bir değişikliğin ortaya çıkarıldığı görüldü. Söz konusu haberde "+" işaretinin geldiği ve bu + işareti ile farklı emoji reaksiyonlarının da eklenebileceğini gösteriyor.


WABetaInfo'da yer alan haberde söz konusu yeni özellik ile ilgili, "Bazı insanlar tepki olarak kullanmak için daha fazla emoji istiyor ve WhatsApp sonunda, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesi için daha fazla tepki sunan yeni bir sürüm üzerinde çalışıyor." ifadelerine yer verildi.


Söz konusu yeni özellik WhatsApp'ın beta sürümünde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yakın zamanda özelliğin tüm WhatsApp kullanıcılarının sunumuna açılması bekleniyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Boyle iyi yeni suru cikmasin wahsabi baskasi takip ediyorlar onu engellensin ben istemem benim wahsabima girilmesini bunlar engellesin