WhatsApp'a bomba özellik açıklandı: Sohbet kilitleme yuva yıkacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp'a bomba özellik açıklandı: Sohbet kilitleme yuva yıkacak!

Son dakika haberi: WhatsApp'a yeni bir özellik geleceği açıklandı. İşte gelecek yeni özelliğin detayları.

Bilim ve Teknoloji 3 Ara 2023 20:39 0
WhatsApp'a bomba özellik açıklandı: Sohbet kilitleme yuva yıkacak!

WhatsApp'a yuva yıkacak yeni özellik geliyor: Sohbet kilitleme özelliği açıklandı.

Tüm dünyada en çok kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, her geçen gün platforma yeni bir özellik getiriyor. Kullanıcıların faydasına getirilen özelliklere bir yenisinin daha ekleneceği açıklandı.

WhatsApp'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında WhatsApp'a sohbet kilitleme özelliğinin geleceği öğrenildi.

Sohbet gizliliği ve güvenliğe çokça önem veren Meta, geçen aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tanıma ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sunmuş, mesajlar ancak o şekilde açılıp okunabilmişti. Telefonunuz bir başkasının eline geçse dahi engellediğiniz, gizlediğiniz mesajlara ulaşamayacaklardı. Şimdi ise buna bir enisi daha ekleniyor ve kilit açma seçenekleri arasına şifre de dahil oluyor.

Geçtiğimiz gün açıklanan yeni özelliğe baktığımızda şifreli mesajlar özelliğinin geleceği açıklandı. Söz konusu özellik ile birlikte belirlediğiniz özel bir şifre ile istediğiniz sohbetleri kilitleyebileceksiniz.

Sohbeti kilitlemek için belirleyeceğiniz gizli kod ise harf, özel karakter ve sayı, hatta emojilerden oluşabilecek.

Gelen bilgilere göre kilitli sohbetleri listelemek için arama kutusuna belirlediğiniz kodu yazacaksınız ve bu yeterli olacak. Bununla birlikte telefonunuz başkasının eline geçtiğinde sohbetleri bulamayacak.

Söz konusu özellik bazı ülkelerde kullanıma sunuldu. Daha sonra kademeli şekilde dünyada tüm ülkelerde söz konusu özelliğin kullanıma sunulacağı açıklandı.

Son güncelleme ile artık güvenlik önlemi almak istediğiniz sohbete basılı tutup kilitle kısmından sohbeti kilitleyebileceksiniz. Sizce bu yeni özellik nasıl olur? İyi mi kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç