WhatsApp Sesli Mesajlara 3 Yeni Özellik Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp Sesli Mesajlara 3 Yeni Özellik Geliyor

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'ın sesli mesaj kısmına yeni özellikler geliyor. Sesli mesaj duraklatılabilecek, kayda devam edilebilecek ve tamamlandıktan sonra, gönderilmeden önce dinlenebilecek.

Bilim ve Teknoloji 31 Mart 2022 12:07 0
WhatsApp Sesli Mesajlara 3 Yeni Özellik Geliyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya ulaşan WhatsApp'ta sesli mesaj gönderme kısmına yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor.


Teknolojinin tüm dünyada oldukça yayılması ile mobil uygulamalar artık hayatımızın her yerinde işimize yarıyor. Bu uygulamalardan en çok kullanılanı ise WhatsApp olarak öne çıkıyor. Meta'nın sahibi olduğu ve gün geçtikçe daha kullanışlı özellikler getirdiği WhatsApp'ta sesli mesaj gönderme kısmı değişiyor ve yeni özellikler ekleniyor.


Kullanıcılara daha rahat bir kullanım sunmak adına getirilmesi planlanan yeni özelliklere yakından bakacak olursak son düzenlemeler şu şekilde olacak:


Şu anda planlama aşamasında olan ve yakın zamanda güncelleme ile birlikte kullanıma sunulacak olan yeni özelliklere baktığımızda artık WhatsApp, kullanıcılar sesli mesaj gönderirken müdahaleyi daha da arttıracak. Yani kullanıcı mesaj gönderirken sesli mesajı duraklatmasına, duraklattıktan sonra kaldığı yerden devam etmesine imkan verecek. Bunların yanı sıra WhatsApp'ın sesli mesaj gönderilmesi sırasında mesajı kaydettikten sonra tekrar dinlenmesine izin verecek.


Bunun yanı sıra sesli mesajlar artık sohbet içerisinde değilken de devam edecek. Yani mesaj ekranında dinlemeye basladığınız mesajı , mesajdan çıktıktan sonra da dinleyebileceksiniz. Ses kaydı arka planda çalmaya devam edecek.


Sesli mesajlar için bir diğer özellik ise artık oynatma hızı, Son güncelleme ile gelen bu yeni özellik ile kullanıcılar, istemeleri durumunda ses kaydını 1.5X ya da 2x hızında dinleyebiliyor.


WhatsApp'ın bu yeni özelliklerinin kısa sürede platforma entegre edilmesi ve kullanıma sunulması bekleniyor.


2 MİLYAR KULLANICIYA ULAŞTI


Statista tarafından açıklanan verilere baktığımızda WhatsApp'ın mesajlaşma uygulamaları arasında 2 milyar kullanıcı ile en çok kullanılan uygulama oldğu görülürken ikinci sırada 1 milyar 263 milyon kullanıcıyla Wechat bulunuyor. Bunun ardından 3'üncü sırada Facebook messenger yer alıyor. Dördüncü sırada QQ var. Onun kullanıcı sayısı ise 574 milyon. 5'inci sırada ise Snapchat var. Kullanıcı sayısı ise 557 milyon.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç