WhatsApp Mobil ve Web WhatsApp'a Birçok Özellik Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp Mobil ve Web WhatsApp'a Birçok Özellik Geliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bir dizi özellik geliyor. Web WhatsApp ve mobile gelen, gelecek yeni özellikler yazımızda.

Bilim ve Teknoloji 4 Nisan 2022 12:13 0
WhatsApp Mobil ve Web WhatsApp'a Birçok Özellik Geliyor

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a bir dizi yeni özellik geliyor. Android sürümüne gelecek , kısa süre sonra da diğer sürümlere gelecek yeni özellikler , kullanıcıları oldukça memnun edecek yeni özellikler olarak öne çıkıyor.


Dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'tan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada uygulamaya yeni özelliklerin geleceğine yer verildi. Kullanıcı memnuniyetini daha da arttırmak için yeni özellikleri getiren WhatsApp'ın yeni güncellemesinde olacak yenilikler şu şekilde:


Bir süre önce İOS cihazlara gelen , daha sonra da Android cihazlara gelmesi planlanan yeni özellikte kamera arayüzünün değiştirileceğine yer verildi. Arayüzün değişmesi için beta testlerinin başladığına , kamera ekranında daha küçük butonların olacağı görüldü. Bunun yanı sıra medya paylaşımında da bir gruplandırma olacak. Gruplandırmada son kullanılanlar ile galeri olarak sistem sizi iki gruba yönlendirecek.


DOSYA GÖNDERME LİMİTİ ARTIYOR


WhatsApp üzerinden gönderilen dosyaların limiti 100 MEgaByte seviyesindeydi. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte dosyaların, fotoğrafların boyutu da yükselmeye başladı. Bu limitin arttırılması için çalışmalar başladı ve dosya gönderim boyutunun 2 GB'ye çıkarılacağına yer verildi. Arjantin'de pilot uygulama olarak başlayan yeni özelliğin yakın zamanda tüm dünyada kullanılacağı öğrenildi.


DİL AYARLAMA


WhatsApp'a girildiğinde dil sorulmuyor. Ayarlara giderek Türkçe dilini seçmeniz gerekiyor. Yeni güncelleme ile artık WhatsApp'ı yüklediğinizde, açılışta dil seçeneği karşınıza çıkacak.


ÖN İZLEME GELİYOR


Fotoğraf ile videolarda ön izleme seçeneği vardı. Ancak belgeler için bu özellik kullanılamıyordu. Edinilen bilgilere göre belgelere de de ön izleme seçeneğinin geleceğine yer verildi.


WEB WHATSAPP'A SESLİ MESAJ ÖZELLİĞİ GELİYOR


Uygulama üzerinden sesli mesajlar, sadece mobilde yapılabiliyor. Ancak yakın zamanda gelecek yeni özellik ile artık Web WhatsApp üzerinden de sesli mesaj gönderilebilecek.


Öte yandan Web WhatsApp'tan fotoğraf gönderildiğinde artık göndermeden önce düzenleme yapılabilecek ve resmin üzerine yazı yazılabilecek.


Gelen yeni özellikte mesajlaşma sırasında metne uygun şekilde çıkartma önerileri sunulacak ve buradan çıkartma gönderebilirsiniz.


ÇEVRİMDIŞI MESAJ GÖNDERİLEBİLECEK


Yeni özellik ile birlikte artık telefonlar çevrimdışı iken mesaj gönderilip alınabilecek.


HERKES İÇİN SİL SÜRESİZ OLUYOR


Yeni güncelleme ile birlikte mesaj silmede karşıdan sil için süre sınırı olmayacak. İstediğiniz an mesajı karşıdan silebileceksiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç