WhatsApp Mesajlarına Uzun Süredir Beklenen Özellik Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

WhatsApp Mesajlarına Uzun Süredir Beklenen Özellik Geliyor

WhatsApp'a beklenen yeni özellik geliyor. Dosya ve görüntüler artık galeriye otomatik olarak kaydedilmeyecek.

Bilim ve Teknoloji 10 Nisan 2022 11:25 0
WhatsApp Mesajlarına Uzun Süredir Beklenen Özellik Geliyor

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a yeni özellik geliyor. Kullanıcıların canını sıkan bir durumu çözüme kavuşturmak için harekete geçen WhatsApp geliştiricileri , gelen görseller ile diğer dosyaların depolanması sorununa çözüm getiriyor.


Meta bünyesine geçtikten sonra birçok yeni özelliğin geldiği WhatsApp, kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek için yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor. Daha çözülecek birçok sorun ve gelmesi gereken güncelleme sırada beklerken WhatsApp, dosya depolama ve gelen dosyaların galerinde otomatik olarak kaydedilmesi güncellemesini öne aldı.


Bilindiği üzere WhatsApp üzerinden size gelen dosya ile görüntüler otomatik olarak cihazların galeri kısmına kaydediliyor. Söz konusu yeni güncelleme ile depolamaya düzenleme gelecek. Bildirilen son raporlara göre WhatsApp, bu sorunu çözme üzerinde çalışmalarını sürdüren WhatsApp, görüntülerin cihaza kaydetme şeklini değiştiriyor.


WhatsApp beta sürümüne gelen yeni özellikte, İnstagram'da kaybolan mesaj özelliği WhatsApp'a da getirildi. Kaybolan mesajlar tek sefer görülebiliyor ve galeriye kaydedilmeden otomatik olarak kaydetmiyor.


WhatsApp kullanıcıları , kaybolan mesaj özelliğini olumlu karşıladı. Bunu olumlu karşılanmasının esas nedeni, sohbet sırasında gönderilen mesajların gizli tutulması. Ancak sohbet sırasında gönderilen fotoğrafların telefonlara otomatik olarak kaydedilmesi bu amacı ortadan kaldırıyor.


Edinilen bilgilere göre WhatsApp'ın yeni özelliği ile artık gelen dosya ile görsellere yeni saklama ve indirme seçeneği getiriyor. Bunların telefona kaydedilmesi için WhatsApp, kullanıcılarına manuel olarak seçme ve kaydetme seçeneği sunacak.


Söz konusu özellik İOS kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Ancak henüz Android kullanıcıları için bu özellik yürürlüğe girmedi. Android kullanıcılarının bu özellikten faydalanması için biraz beklemesi gerekecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç