Volkswagen'in yeni aracı ortaya çıktı: İşte yeni VW Golf id.3
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Volkswagen'in yeni aracı ortaya çıktı: İşte yeni VW Golf id.3

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde yeni Volkswagen'in ortaya çıktığı görüldü. İşte Golf'ün halefi olarak görülen yeni ID.3.

Taşıt 28 Nisan 2023 23:00 0
Volkswagen'in yeni aracı ortaya çıktı: İşte yeni VW Golf id.3

Volkswagen'in elektrikli yeni aracı ortaya çıktı. İşte yeni Golf.

Volkswagen'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Golf'ün halefi olarak nitelendirilen ID.3'ün tanıtımı yapıldı. 

Auto Express'in son dakika olarak aktardığı bilgilere göre güncellenen yeni ID.3, 37.115 Eurodan başlayan fiyatlarla şimdi sipariş edilebileceğine yer verildi. Eski modelin Business, Style ve Tour donanım seviyeleri yerine artık sadece iki seçenek var: Pro ve Pro S. En iyi özellikli Pro S'nin fiyatı 42.870 £'dan başlıyor. Yurt dışında bu fiyattan satılacak yeni ID.3'ün güncel döviz kuruna göre vergisiz fiyatı 920 bin TL seviyesinde. Buna ÖTV, KDv ve gümrük vergisinin eklenmesi ile birlikte aracın 2 milyon civarına kadar gelmesi bekleniyor.

Aracın tasarımına baktığımızda daha keskin hatlar olduğu görülüyor. Bu araçta Volkswagen daha çok aracın iç tasarımına önem vermiş durumda. 

VW, ID.3'ün artık "daha keskin bir dış tasarıma, daha görkemli bir iç tasarıma ve daha sezgisel bir teknolojiye" sahip olduğunu söylüyor. Bu yeni revizyonlar o kadar ciddi ki, altta yatan platform ve aktarma organı teknolojisi büyük ölçüde değişmeden kalsa da Volkswagen buna "ikinci nesil" ID.3 olarak atıfta bulunuyor. ID.3, VW'nin artık ID.4 , ID.5 ve ID.Buzz'ı da içeren tamamen elektrikli ID serisinin ilkiydi 

İlk ince ayarlar hemen belli değil ama daha yakından bakın ve güncellenmiş ID.3'ün yeni farlara ve kemer şeklinde bir motif oluşturan ve X şeklindeki fren lambalarını içeren yeni arka lamba kümelerine sahip olduğunu fark edeceksiniz. Matrix-LED farlarla donatılmış otomobillerde artık kullanıcıyı araca yaklaşırken ve araçtan ayrılırken karşılayan ve veda eden bir animasyon da bulunuyor. Burada resmedilen araçta görülen canlı Koyu Olivin Yeşili de dahil olmak üzere yeni dış boya seçenekleri de var. 

Her halükarda, ID.3 genel boyutlarını değiştirmiyor – yani 4,26 metre uzunluğunda ve 1,81 metre genişliğinde hala bir aile hatchback'i. MEB mimarisinin izin verdiği daha uzun dingil mesafesi, iç mekanın aslında bir Passat'ınkine daha yakın olduğu anlamına gelse de, bu boyutlar modeli toplam uzunluk olarak VW'nin Polo ve Golf'ü arasına yerleştirmeye devam ediyor . Bu arada bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1.267 litreye kadar çıkan 385 litre ile Golf'ünkiyle aynı seviyede.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç