Volkswagen Golf'ün Tahtı Yıkıldı: Tesla Zirveye Yerleşti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Volkswagen Golf'ün Tahtı Yıkıldı: Tesla Zirveye Yerleşti

Almanya'da açıklanan verilere baktığımızda Golf'ün tahtını Tesla yıktı.

Taşıt 18 Ekim 2022 16:43 0
Volkswagen Golf'ün Tahtı Yıkıldı: Tesla Zirveye Yerleşti

Yok artık: Tesla Almanya'da Golf'ü geçti.

Elektrikli araç denilince hepimizin ilk aklına gelen şirket , Elon Musk'ın Ceo'su olduğu Tesla yer alıyor. Tüm dünyada en çok satan elektrikli araç olan Tesla 'nın arabaları , Almanya'da da atağa geçti.

Düny6anın en çok satan araçlarının başında Volkswagen geliyor. Almanya'da üretilen ve ülkede hep en çok satan model olan Volkswagen'in tahtı devrildi.  Gelen son dakika açıklamasında Tesla Model Y'nin Golf'ü geçtiği ve Almanya'da en çok satan araç olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gazeteci Emre Özpeynirci, "Tesla Model Y, Eylülde Almanya'da en çok satılan otomobil olmuş. Golf'ü geçmiş." ifadelerini kullandı.

İşte  o tablo:

Listeye baktığımızda Tesla Model Y'nin 9 bin 846 adet sattığı görüldü. İkinci sırada Volkswagen Golf yer aldı. Üçüncü sırada ise Volkswagen 'in Tiguan'ı yer aldı. Dördüncü sırada ise Volkswagen bünyesinde olan Skoda'nın en beğenilen araçlarından Octavia yer aldı.

Beşinci sırada Volkswagen'in T-ROC adlı modeli yer aldı. 

Altıncı sırada ise Fiat 500 yer aldı. Satış sayısı 4 bin 517 oldu.

Yedinci sırada Opel Corsa yer alırken sekizinci sırada Tesla Model 3 3 bin 878 'lik satışla yer aldı. Dokuzuncu sırada Ford Kuga, 10'uncu sırada ise Toyota Yaris yer aldı.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç