Verilmeyen 1, 5 Kuruş Para Üstü İçin 10 Bin Lira Tazminat Kazanabilirsiniz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Verilmeyen 1, 5 Kuruş Para Üstü İçin 10 Bin Lira Tazminat Kazanabilirsiniz

Marketlerde verilmeyen 1 kuruş, 5 kuruş ve 10 kuruşluk para üstü nedeniyle 10 bin TL tazminat kazanabilirsiniz.

Haberler 4 Haz 2022 13:57 0
Verilmeyen 1, 5 Kuruş Para Üstü İçin 10 Bin Lira Tazminat Kazanabilirsiniz

1 kuruşluk 5 kuruşluk para üstü meselesi iel 10 bin TL tazminat kazanabilirsiniz.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz bir son dakika açıklaması yaptı ve alış verişlerde küsüratlı hesaplar için ödenen paranın para üstü olarak verilmesi gereken 1 , 5 ya da 10 kuruşlarda, Bozuk Para Yok gerekçesi gösterilerek ödenmeyen miktarlar için tazminat davası açılabileceği ve 10 bin liraya kadar tazminatların alınabileceğini söyledi.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, son yıllarda marketlerde, mağazalarda, pazarlarda görülen 9.99 TL, 29.90 TL, 99.90 TL gibi sı kullanılan ücretlere vurgu yaptı ve alış verişten sonra kasalarda genelde 1 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruşun olmadığı, bu nedenle bozuk para yok diyerek müşteriye bu paraların ödenmediğini söyleyen Gündüz, müşterinin de 1 kuruşu önemsemediği bu nedenle para üstlerinin marketlerde kaldığını söyledi. 

PARA ÜSTÜ VERİLMEYEN 1 KURUŞLAR ÜLKE EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR

99 kuruş gibi küsuratlı satış yapmakta olan mağazalardan para üstü istemedikçe ödenmeyen bu paraların biriken büyük meblağlar oluşturduğunun altı ç.izildi. Para üstü ödenmeyen 1 kuruşarın ülke ekonomisine zarar verdiğini söyleyen Gündüz, tüketicilere etiket fiyatı ile alış veriş fişindeki paraları karşılaştırması gerektiğini söyledi. 

ŞİKAYET EDERSENİZ 10 BİN LİRA ALABİLİRSİNİZ

Marketlerin para üstü olarak vermediği 1 , 5 , 10 kuruşlar nedeniyle tüketicilerin dava açabileceğini söyleyen Gündüz, şikayet üzerine firmaların 10 bin liraya kadar tazminata mahkum edilebileceği dile getirildi. 

Küsuratlı fiyat aldatmacısına değinen Gündüz, "Alışveriş merkezi ya da mağazada 17.95 lira, 1999 lira 75 kuruş gibi rakamlar çıkıyor. Bu tüketiciyi yanıltmaya, aldatmacaya yönelik harekettir. Ayrıca kanun ihlalidir. Paranın üzeri verilmeyecek şekilde etikete yansıtılması, ürün fiyatının ucuz olduğu algısı oluşturuyor. Tüketici para üzerini ya da ürünün iadesini istediğinde verilmemesi halinde şikayet edebilir." dedi.

BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?

Söz konusu durum hakkında başvuru için Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç