Vergi Kaçakçılığı Yapanlara Tek Suç Modeli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vergi Kaçakçılığı Yapanlara Tek Suç Modeli

TBMM'de devam eden görüşmelerde vergi düzenlemesi yapılacağı ve vergi kaçakçılığı yapanlara yeni düzenleme geleceği öğrenildi.

Son Dakika 6 Nisan 2022 17:13 0
Vergi Kaçakçılığı Yapanlara Tek Suç Modeli

Vergi kaçakçılığı ile ilgili yasa değişikliği geliyor.


AK Partili milletvekilleri tarafından bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne sunulan kanun teklifinde vergi kanununda bazı düzenlemeler yapılması ön görülüyor. Söz konusu düzenleme ile artık vergi kaçakçılığı yapanlar , ayrı ayrı suçlardan değil tek suç üzerinden yargılanacak.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, daha sonra Meclis Genel Kuruluna sevk edilen söz konusu kanun teklifi ile 5 yıl süre ile her yıl düzenli şekilde sahte belge kullanan , çift kayıt tutan, defterleri gizleyen , defterler arasına farklı yapraklar ekleyerek vergi kaçırma suçu işleyenler, artık tek başlık altında yargılanacak.


Söz konusu düzenlemeyi Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer, tıpkı bir eve giren hırsıza verilen cezalara benzetti. TBMM'deki düzenleme ile birlikte Vergi Usul Kanununa göre defter kayıtlarda hesap ve muhasebe konularında hile yapan kişiler, gerçek olmayan kişiler adına hesap açıp bu hesaplar üzerinden işlem yapan kişiler , defter tutmayan , defter tuttuğu halde bunları tahrif eden, gizleyen, yanıltıcı bilgi ve belge ile vergi kaçırmaya çalışan kişiler için ayrı ayrı suç dosyaları düzenleniyordu. Yeni düzenleme ile artık tek dosya düzenlenecek ve vergi kaçakçılığı üzerinden maliyeye karşı işlenmiş suçlar olarak dava açılacak.


Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclisten geçmesi ve yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Detayları geldikçe aktaracağız.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç