Vergi Dilimi Düzenlemesi Geliyor: Sözleşmelilere, Memurlara, Öğretmenlere İyi Haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vergi Dilimi Düzenlemesi Geliyor: Sözleşmelilere, Memurlara, Öğretmenlere İyi Haber!

EYT ve taşeron işçi düzenlemesinden sonra gündeme gelecek çalışma belli oldu. Vergi dilimleri düzenlenecek.

Ekonomi 24 Eylül 2022 08:37 6
Vergi Dilimi Düzenlemesi Geliyor: Sözleşmelilere, Memurlara, Öğretmenlere İyi Haber!

Son dakika haberi: Vergi dilimleri güncelleniyor.

Milyonlarca kamu personelini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında son düzenlemelere ilişkin detaylaır verirken EYT ile taşeron düzenlemesinin tamamlandığını, sırada başka bir çalışma olduğunu söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında Hazine Bakanı Nebati ile bir görüşme yaptığını ve vergi dilimlerine düzenleme için ilk adımın atıldığını söyledi. 

EYT

Hak İş Konfederasyonu'na bir ziyarette bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenleme ile taş sorununnu çözüleceğini söyledi ve “Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

TAŞERON

Açıklamasının devamında taşeron meselesine değinen Bakan Bilgin, 90 bin işçinin kadroya geçişi için çalışmaların tamamlandığını söyledi ve  “Önümüzdeki aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

VERGİ DİLİMİ GÜNDEME GELİYOR

Bakan sözlerinin devamında EYT ile taşeron işçiler konusunun ardından gündeme gelecek düzenlemeyi duyurdu. Bakan açıklamasında toplu sözleşmelerde elde edilen kazanımlaırn vergi dilimleri nedeniyle bazen kayıplara uğradığını söyledi ve bu konuda Hazine Maliye Bakanı ile bir görüşme  yaptığını söyleyerek, “Biz toplu sözleşmede elde ettiğimiz ücreti toplu sözleşme sonuna kadar elde etmek istiyoruz. Yani vergi dilimlerindeki artışın, ücretlerin niteliğini, alım gücünü aşındırmamasını istiyoruz. Bu haklı bir taleptir. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı’mızla da görüşmelerimiz var. Bu konu önemlidir. Özellikle ücretlerin yukarıya çekmek için verdikleri mücadeleyi anlamsız hâle getiren vergideki oynaklığın düzenlenmesi gerekir. Bu konuyu da Bakan Bey’le görüştüm, bu konuda da olumlu bir yaklaşımda olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

VERGİ DİLİMİ NEDİR?

Gelir vergisi, kişinin yıllık gelirine göre ödeyeceği vergi miktarını gösterir. Bilindiği üzere genellikle Temmuz Ağustos ayında ücretliler bir üst vergi dilimine girdiği için maaşlarından gelir vergisi kesintis artıyor. Temmuz'da maaşlara yüzde 40'ın üzerinde zam gelmesine rağmen vergi dilimlerinin aynı kalması , maaşlarda kayıplara neden olmuştu. Yeni düzenleme ile bu mağduriyetin giderilmesi bekleniyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kamu hast calısan hizmet alımi taşeron radyoloji çalısanları kadro istiyoruz insallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
taşerona yine iş garantisi var peki typ liler kış ortasinda işsiz kalcaz kadro bizimde hakkımız sayın yetkililer duyun sesimizi bizi bu magdurluktan kurtarın lütfen ....
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KHK lıklar tam kadro istiyoruz yeter artık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
tasaron meselesini cozdunuzu soyluyosunuz peki belediye iscilerinin hali neolacak yillardir kandirdinuzz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yemekhane kadro gelecek mi