Vergi Affında Son Dakika Açıklaması: Affa Son!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vergi Affında Son Dakika Açıklaması: Affa Son!

Muhalefetten vergi aflarına ilişkin son dakika açıklaması geldi ve reform hazırlıklarının olduğunu söyledi.

Ekonomi 13 Eylül 2022 20:59 5
Vergi Affında Son Dakika Açıklaması: Affa Son!

Vergi afları ile ilgili muhalefetten son dakika açıklaması.

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz bir son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Yılmaz, hükümetin vergi politikasını eleştirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Yılmaz yaptığı açıklamada Türkiye'nin vergi mevzuatının sürekli değiştiğini, mevzuatın yamalı bohça haline geldiğini söyledi ve bunun düzeltilmesi konusunda önemli detaylara değindi.

Türkiye'de vergi reformunun şart olduğunu söyleyen Yılmaz, “Türkiye’nin vergi mevzuatı yamalı bohça. Bu yüzden vergi reformu şart. Vergi reformundan kastettiğimiz sadece vergi adaletini sağlamak değil. Vergi sistemini insanları doğruya yönlendiren, teşvik eden bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

NELER YAPILACAK?

Hükümete geldiklerinde vergilerde yapacakları düzenlemeleri aktaran Yılmaz, "Adaletli, şeffaf ve etkin bir vergi sistemine geçiş için atacağımız bazı adımları sizlerle paylaşmak isterim: Siyasi vergi incelemeleri durdurulacak. Muafiyet ve ek vergiler askıya alınacak.  Vergi aflarına son verilecek. Bütçe elverdiği ölçüde dolaylı vergilerin payı azaltılacak. Vergisiz iş hayatına son verilecek. Sanayi teşviklerinin vergi ayağı etkin ve şeffaf bir şekilde uygulanacak.” dedi.

VERGİ AFFI GELİR Mİ?

Cumhurbaşkanı ERdoğan ve Haizne Maliye Bakanı Nureddin Nebati , hükümet olarak 250 milyar liradan fazla vergiden vazgeçtiklerini söylemişti. Ancak bir vergi affı açıklaması ya da düzenlemesinin olmadığı bildirilmişti.

Sizce vergi affı gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vergi affı gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vergi affı gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vergi affı gelmeli çünkü esnaflarda hayat pahalılığı yüzünden vergilerini ödeyemiyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence gelecek sene bir miktara kadar af gelmeli yani ek gelir limiti 150.000 veya 200.000 yükseltmeli sonrası afa tabi olmamalı. Çünkü insanlar ev kiraları yükseltemedi ve her şey en az %100 artı. Ama emlak vergisi aynı kaldı. Önümüz kış ve gelen gelir elden uçup gidecek. Gelir değil ama gider kapatmaya ancak yetmiş olacak. Hele başka bir geliri olmayanlara bu limit daimi yükseltmeli. Türkiye’de bu saatten sonra enflasyon hep yüksek kalacak savaş devam ettiği süre. Ama işletmelere belirli limitten sonra bu af gelmemeli çünkü onlar her şeyi hesaplamakta. Harcadıkları elektriği dahil.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ana paranın ödenip faizlerini affa uğraması çok iyi olur ben bir trafik kazası sonucu trafik raporlarında suçsuz olduğum halde mahkeme harçları bana icra kanalıyla borçlandırdı 17 000 TL hiçbir ihbar gönderilmeden 37 000 TL olmuş icra geldi ana parayı kredi çekerek ödedim gerisini taksitlendirdim bu haksız yere ödedigim verginin affını istiyorum