Vekiller için tasarruf tedbirleri geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vekiller için tasarruf tedbirleri geliyor

TBMM'de tasarruf tedbirleri için genelge hazırlanıyor. Genelge ile vekillerin harcamaları iyice azaltılacak.

Haberler 30 Mayıs 2024 11
Vekiller için tasarruf tedbirleri geliyor

Mecliste sıkı tasarruf tedbirleri başlıyor.

TBMM'den son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre 1 yıldır kısmen uygulanan tasarruf tedbirlerinin genişletileceği ve sıkılaşmanın daha da artacağı bildirildi. Son olarak damacana suyu yasaklayan ve arıtıcıya geçen mecliste yeni düzenlemeler gündeme geldi.

Gelen bilgilere göre tasarruf genelgesinin gelecek günlerde kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. Artık makam aracı olarak TOGG kullanılacak. Her sene Temmuz ayında yenilenen kiralık araç sözleşmelerinde Mercedewsler Audiler havada uçuşuyordu. Bu sene sözleşmeler yenilenmeyecek ve vekiller artık TOGG kullanacak.

Katılımı zorunlu olan programlar dışında diğer seyahatlere, özellikle yurt dışı seyahatlerine sayı sınırlaması getirilecek.

Tüm biirmlerde artık kağıt kullanılmayacak ve dijitale geçilecek. Bu düzenleme ile kırtasiye malzemeleri, toner, plastik sular bittikten sonra artık yenileri alınmayacak. İhale sözleşmeleri de iptal edilecek.

Tasarruf tedbirleri kapsamında meclis resepsiyon etkinliklerde sade menü uygulamasına geçecek.

ÖZEL HASTANELER KALKIYOR

Gelen bilgiler göre özel hastane yerine artık üniversite hastaneleri ve devlet hastaneleri tercih edilecek. Artık özel hastaneler olmayacak.

VEKİLLERİN HARCAMALARI AZALTILACAK

Muhalefetin milletvekilleri de tasarrufa uysun, vekil harcamaları kısıtlansın çağrıları sonrası meclis yönetimi, sağlık, yol yemek ve personel sayısı gibi kalemlerde yeni tedbirler alacak.

Meclis sosyal tesislerinde de tasarruf tedbirleri uygulamaya alınacak. Konaklama tesislerinden sadece vekiller, vekil yakınları ve meclis personelleri yararlanıyor. Meclis konaklama tesislerinin de diğer kamu kuruluşları gibi vatandaşlara açılıp açılmayacağı tartışılacak.

Sizce başka hangi tasarruf tedbirleri gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 55 Gün Önce
hastane havaalanı belediye lerde çalışanlar asgari ücret verilsin hepsi torpil le girmiş hepsi ek iş yapıyor bı memur maaşı verilmesi doğru değil
Ziyaretçi 55 Gün Önce
bı işçi emeklisi ne kadar millet vekili de alsın eşitlik olsun 20 sene insanlar kendi cebinden sigorta yapmış
Ziyaretçi 55 Gün Önce
Kaç tane il varsa o kadar milletvekili olsun her ilde bir tane yardımcısı olsun Muhtar lık kalksın Milletvekili maaşı da memur maaşı gibi olsun
Ziyaretçi 56 Gün Önce
MAAŞLARI DÜŞÜNSÜNLER
Ziyaretçi 2 Ay Önce
TRT çalışanları tek maaş alsın çift maaş kalksın