Vedat Işıkhan'dan memurlara maaş zammında yeşil ışık
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Işıkhan'dan memurlara maaş zammında yeşil ışık

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada memurların toplu sözleşme görüşmeleri öncesi iyi haberi verdi ve "Geçtiğimiz hafta kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum" dedi.

Çalışma Hayatı 12 Ağu 2023 14:00 0
Vedat Işıkhan'dan memurlara maaş zammında yeşil ışık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan memurların toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama.

AK Parti'nin "Şehir Buluşmaları" kapsamında il il seyahate devam eden vekiller ve bakanların bu sefer durağı Çorum oldu. Çorum'a gelen Bakan Işıkhan, burada Vali Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti ve kentteki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra AK Parti Çorum İl Başkanlığına giden Bakan Işıkhan, burada partililerle bir araya geldi. Çorum'un kendileri için önemli bir şehir olduğunu ve son 20 yılda kente 44 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Bakan, "Şu an elbette önceliğimiz afetzede illerimiz. Bu süreçte 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmak için diğer tüm şehirlerimiz gibi Çorum da depremzedelerimizin elinden tuttu, onlara evini, yuvasını, yüreğini açtı. Tüm imkanlarıyla 'Sen, ben yok, biz varız!' diyerek elinden gelen tüm gayreti ortaya koydu. Allah hepinizden razı olsun, hassasiyetiniz için şahsım ve vatandaşlarımız adına tüm Çorumlu kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Çorum'da yerel seçimler için destek isteyen Bakan, vatandaşlardan gelen talepleri hiçbir zaman geri çevirmediklerini söyledi.

7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama yapan Bakan Işıkhan, "Yolun başında bu yüzyılı, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Biliyorsunuz, göreve gelir gelmez asgari ücretimizi belirledik. Akabinde memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için hemen harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. Emeğin, alın terinin hakkını gözettik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz" dedi.

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Kamu personelleri toplu sözleşmeden 3 ayda bir zam ve kira yardımı talep ediyor.

TOPLU SÖZLEŞMEDE KRİTİK HAFTA GELDİ

Toplu sözleşmede bu hafta kritik öneme sahip. Kamu kesiminin 14 Ağustos tarihinde maaş zammı teklifini açıklaması bekleniyor. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç