Vedat Işıkhan: Kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlülere 300 bin TL hibe başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Işıkhan: Kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlülere 300 bin TL hibe başvurusu başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlülere destek verileceğini, başvuruların başladığını söyledi.

İş Dünyası 18 Nisan 2024 0
Vedat Işıkhan: Kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlülere 300 bin TL hibe başvurusu başladı

Engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için 300 bin lira verilecek. Başvurular başladı 2024.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında engelli ve eski hükümlüler için desteklerin artırıldığını söyledi.

Önceki gün AK Parti Grup Toplantısından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Vedat Işıkhan, engelli ile eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurması için verilen hibe desteğinin yüzde 170 oranında artırıldığını söyledi.

Bakan açıklamasında engellilerin kendi işlerini kurmaları için verilen 150 bin liralık demirtaş işletme ve kuruluş gider desteğinin 400 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri için 110 bin lira olan desteğin 300 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

Bakan 2014 yılından şimdiye kadar 3 bin 608 kişiye bu kapsamda destek verildiğini söyledi.

2024/2 BAŞVURULARI BAŞLADI

İŞKUR üzerinden yapılan son dakika açıklamasında başvuruların başladığına yer verildi."2024/2. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları Başladı!" başlığı ile İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında proje başvuru bilgileri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

Aşağıda yer alan Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.

Desteklenecek projeler;

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği projeler başvuru kılavuzu için TIKLAYIN

b- Engelli Hibe Desteği Projesi Başvuru Kılavuzu için TIKLAYIN

Eski hükümlü hibe desteği projeleri başvuru kılavuzu için TIKLAYIN

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir"

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç