Vedat Işıkhan: 5 yılda 2.5 milyon kişi daha emekli olabilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Işıkhan: 5 yılda 2.5 milyon kişi daha emekli olabilecek

Çalışma Bakanı Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında 5 yılda 2.5 milyon kişinin daha emekli olacağını söyledi.

Emekli Haberleri 25 Mayıs 2024 6
Vedat Işıkhan: 5 yılda 2.5 milyon kişi daha emekli olabilecek

5 yılda 2.5 milyon kişi daha emekli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan yaptığı açıklamada 2 milyon kişinin EYT düzenlemesi ile emekli olduğunu söyledi ve yeni emekli edilecek vatandaşlarla ilgili bilgi verdi.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda gazetecilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, tasarruf tedbirleri kapsamında alınan servis yasağına değinen Bakan, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Enflasyon düştükçe alım gücünün yükseleceğini söyleyen Bakan Işıkhan, "Temel hedefimiz Türk lirasının verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek" dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ

Emeklilerin bayram ikramiyeleri sorusuna da yanıt veren Bakan Işıkhan, çalışmalarının başladığını ve bayramdan önce ikramiyelerin hesaplara yatırılacağını söyledi.

2.5 MİLYON KİŞİ DAHA EMEKLİ OLACAK

Geçen sene çıkarılan ve şimdiye kadar 2 milyon kişinin emekli olduğu EYT düzenlemesinde kademeli şekilde 5 yıl içerisinde 2.5 milyon kişinin daha emekli olacağını söyleyen Bakan Işıkhan, primini dolduranların emekli edileceğini söyledi.

Bu açıklamaya göre bakacak olursak staj ve çıraklık ile kademeli emeklilik düzenlemelerinin tasaruf devam ettikçe gündeme gelmeyeceği görülüyor. Sizce kademeli emeklilik, staj ve çıraklık düzenlemesi gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Emeklilik düzenlemesi geldiğinde bildirimle haberdar olmak, düzenlemeleri kaçırmamak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
gelmeli hakkımız yenmemeli Adalet partisi ama hiç adaletli davranilmiyor
Ziyaretçi 2 Ay Önce
staj ve çıraklık sigorta başlangıcı sayılmalıdır
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Bunlar böyle verdikleri sözleri sallaya devam ederlerse hiç merak etmesinler 5 yıl olmadan bu millet onları gönderir yalnız reise yazık olacak nerde hani 7200
Ziyaretçi 2 Ay Önce
1999 sonrası sigortalı girişlilerede çıkmalı, yoksa 2028 genel seçimlerinde AKP diye bir parti kalmaz eyt den çok kişi yararlanamadı.
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Sizlerde çok mutlu olun daha az para vermez diye insanların kanını daha nasıl sömürmek diyeyazik