Vedat Bilgin'den memurların 2023 toplu sözleşme görüşmeleri ve bayram ikramiyeleri için ilk açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Bilgin'den memurların 2023 toplu sözleşme görüşmeleri ve bayram ikramiyeleri için ilk açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında kamu personellerinin 2023 yılı toplu sözleşmesine ve ikramiye taleplerine cevap verdi.

Kamu 24 Ocak 2023 22:25 0
Vedat Bilgin'den memurların 2023 toplu sözleşme görüşmeleri ve bayram ikramiyeleri için ilk açıklama

Vedat Bilgin'den memurların toplu sözleşmesi ve bayram ikramiyesi için açıklama.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında kamu personellerinin Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Bengü Türk canlı yayınında Gökhan Altunkaş 'ın konuğu olan Bakan Bilgin, "Tabi nasip olursa Ağustos ayında da memurlarla toplu sözleşme masasında bir araya geleceksiniz. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Tabi biz kamu çalışanlarımızın Türkiye tarihinin belki en iyi geçen sözleşmelerinden birini yaptık. Arkasından gelen düzenlemelerle , zamlarla , enflasyona karşı çalışanları koruyan düzenlemelerle, 3600 ile o sözleşmenin başarısıdır onu da vurgulamam gerekir. Geçen sene yapılan toplu sözleşmenin başarısıdır. Kamu çalışanlarının reel ücretlerinin bu kadar arttığı bir dönem var mıdır? Geriye doğru baksınlar hesaplasınlar. Gerçekten çalışanlarının rahat nefes alacağı düzenleme yapılmıştır. Ocak ayında yapılan enflasyon farkı ile yüzde 30 zamlar bunun yansımasıdır. Bu da kamu çalışanlarına çok ciddi nefes aldırmıştır. En düşük 1. basamakta olan memurumuzun maaşı 11 bin 800 lira civarında olmuştur. Emeklilerde çok ciddi bir düzenleme yaptık"

Bakan Bilgin, şimdiye kadar memurlara önemli kazanımlar sağladıklarını, yeni toplu sözleşmede de bu kazanımların korunacağını, memurların ücretlerinde önemli artışlar yapacaklarının mesajını verdi.

MEMURLAR İÇİN İKRAMİYE OLACAK MI?

"Memurlar için bayram ikramiyesi olacak mı?" sorusuna ise Bakan Bilgin şu şekilde yanıt verdi: "Memurlar için şu anda böyle bir şey yok."

TOPLU SÖZLEŞME NE ZAMAN?

Toplu sözleşme görüşmeleri Ağustos ayında başlayacak. Görüşmeler başlayınca haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç