Vedat Bilgin: Refah Arttı Türkiye'de Her Ailenin Arabası Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Bilgin: Refah Arttı Türkiye'de Her Ailenin Arabası Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin refaha ulaştığını söyledi.

Taşıt 5 Tem 2022 15:18 12
Vedat Bilgin: Refah Arttı Türkiye'de Her Ailenin Arabası Var

Çalışma Bakanı açıkladı: Türkiye refaha ulaştı. Her evde araba var.

İŞKUR İl Müdürlükleri 2022 Yılı Hedef Performans İzleme Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada  “Türkiye’nin diğer ülkelerden farklılıkları var. Birisi imparatorluk geleneğine sahip. Gelenek boşuna yaşanmış bir şey değildir. Oradan elde ettiğimiz olağanüstü bir birikim var. İkincisi Türkiye tarihsel olarak sahip olduğu mirası Anadolu coğrafyası üzerinde temsil ediyor. Burası Akdeniz’in merkezinde olan, dünya ticaret yollarının tarihsel olarak merkezinde olan bir yer. Bugün de dünya enerji yollarının merkezinde olan bir yer” dedi.

TÜRKİYE DİĞER ÜLKELERDEN AYRILIYOR

Yukarıda sayılan nedenlerden dolayı Türkiye'nin diğer ülkelerden ayrıldığını söyleyen Bakan Bilgin, 200'de kişi başı milli gelirin 300 bin dolar olduğunu, şimdi ise 10 bin doları geçtiğini söyledi.

HERKESİN ARABASI VAR ÇOCUKLARI OKUYOR

Türkiye'de ailelerin arabasının olduğunu ve sosyal refahın arttığını söyleyen Bakan Bilgin, “Bizim rakamlarımıza bakmayın, OECD rakamlarına bakın. Türkiye 2000’de neydi? Sanayide hangi ürünleri üretiyordu, savunma sanayinde neler vardı? NATO’nun verdiği işe yaramaz, eskimiş üstelik hibe altında verip sonradan para istediği silahların dışında neyi vardı? Baktığınız zaman Türkiye değişiyor. Refah seviyesine bakın. Türkiye’de bütün ailelerin, her gelir grubundan ailelerin kapısında otomobili var, çocukları okuyor. Netice itibarıyla hepimiz bireysel hayatımızdan bunu hissedebiliriz.” dedi. 

ENFLASYONUN 2 NEDENİ

Bakan Bilgin açıklamasının devamında enflasyonun nedenlerine değindi ve “Dünyanın yaşadığı bu küresel kriz bizi fevkalade etkiliyor. Bizim dövize ihtiyacımız var. Dolayısıyla döviz fiyatlarındaki bir dalgalanma bizim ekonomimizde sarsıcı etki yapıyor. İkinci kaynağı da enerji” dedi.

ZAMLAR

Açıklanan enflasytona değinen Bakan Bilgin, “Burada yapılacak en önemli şey enflasyonu tahribatını çalışanlarımıza ve emekçilerimize hissettirmemek. Bu tahribatı koruyacak tedbirler almak. Biz sosyal bir devletiz. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Diğer yapmaya çalışacağımız iş fevkalade bir iş. Türk ekonomisi büyüdükçe istihdam oluşturma potansiyeli olan bir ülke” dedi.

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizde yok,sallarken usturuplu sallasin Vedat bilgin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende araba yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yalan benim kapımda Araba yok Bisikletbile yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arabayi alirken refah bir şekilde aldikmi hıc düşündünüz mü hayirsiz yokluk görmemiş millet vekilleri
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizim neden haberimiz yok acaba 🤦🏻‍♂️