Vedat Bilgin: Öğretmenler 20 bin TL'nin üzerinde maaş alıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vedat Bilgin: Öğretmenler 20 bin TL'nin üzerinde maaş alıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada öğretmen ve diğer memur maaşlarına değindi.

Haberler 2 Nisan 2023 14:13 2
Vedat Bilgin: Öğretmenler 20 bin TL'nin üzerinde maaş alıyor

Vedat Bilgin: Öğretmen maaşı 20 bin liranın üzerinde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada memur maaşlarına değindi. Bakan Bilgin maaşlarla ilgili yaptığı açıklamada öğretmenlerin 20 bin liranın üzerinde maaş aldığını söyledi. 

Bakan açıklamasında en düşük maaşlı kadronun hizmetli olduğunu ve 11 bin 900 lira civarında maaş aldığını söyledi. Bu kadrolardan yukarıya çıkıldıkça maaşların arttığını söyleyen Bakan Bilgin, ''Biz de hizmetli diye bilinen kadro en düşük maaşlı kadrodur. Yaklaşık 11 bin 900 lira civarında. Şimdi bu insanlar yukarıya doğru çıktıkça öğretmenler, diğer kamu görevlilerine kadar her birinin aldığı maaş 20 bin liranın üzerinde" dedi.

Bakan öğretmenlerin 20 bin liranın üzerinde maaş aldığını söyledi. Bu açıklamadan sonra Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici bir açıklama yaparak Bakan Bilgin'e cevap verdi. Öğretici yaptığı açıklamada, ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn @vedatbilgn dün katıldığı bir TV programında kamu çalışanlarının ücretlerinde ciddi artışlar yaptıklarını, enflasyona rağmen reel gelirlerinin arttığını, en düşük devlet memuru maaşının 12 bin ₺ olduğunu, öğretmen veya kamu çalışanlarının ücretlerinin yukarıya doğru arttığını ve 20 bin ₺'nin üzerinde olduğunu ifade etmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki bırakın en düşük memur maaşını Cumhurbaşkanlığı verilerine göre ORTALAMA memur maaşı 12.200,5 ₺'dir. 4 yıllık bir öğretmen yine 12 bin ₺ ücret almaktadır. Kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan kamu çalışanlarının alım gücü reel olarak artmamış azalmıştır. Yapılan her toplu sözleşmede verilen artışlar hayat pahalılığını yansıtmayan TÜİK enflasyonunun dahi altında kalmıştır. Yetkili sendika ile oynanan tiyatro ile tarihi zam verildi algısı yapılsa da kamu çalışanları aldıkları ücretlerin farkındadır. Amasız şartsız alım gücünü yükseltecek artış derhal yapılmalıdır" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Öğretmen maaşları hangi ülkede 20 bin üzerinde ? Türkiye'den bahsetmedigi kesin.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Mucelede ediyorsun ama onnar sadece memura vermez diyer kism yadiriyor cunki oy orani onnarin daha fazla ondandir sanirim