Ve WhatsApp'a Beklenen Özellik Geldi: Kişiye Özel Son Görülme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve WhatsApp'a Beklenen Özellik Geldi: Kişiye Özel Son Görülme

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'a yeni özellik geldi. Son görülmede artık değişiklikler detaylandırılabilecek.

Bilim ve Teknoloji 16 Nisan 2022 21:29 0
Ve WhatsApp'a Beklenen Özellik Geldi: Kişiye Özel Son Görülme

Ve WhatsApp'ın beklenen yeni özelliği geldi. WhatsApp'a en son ne zaman girdiğinizi gösteren son görülme özelliğine yeni güncelleme geldi. Artık sadece seçtiğiniz kişiler son görülmenizi görebilecek.


Akıllı telefonlar üzerinden mesajlaşmamızı, sesli ve görüntülü aramamızı sağlayan mobil uygulamalar arasında en çok kullanılanı olan WhatsApp'ta art arda yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün gelen 4 yeni özelliğin ardından bugün bir açıklama daha geldi ve WhatsApp'ta son görülme seçeneğinde bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.


WhatsApp'a en son saat kaçta girdiğimizi gösteren söz konusu özellikte, karşı tarafın uygulamaya girdiği son tarih, profil resminin altında görünüyor. Ancak bu özellik, şimdiye kadar sadece 3 seçenek ile kullanılabiliyordu. Bu seçeneklerden biri herkese açık olması, ikincisi sadece kişilerime açık olması , üçüncüsü ise herkese kapalı olması seçeneğiydi. Yeni güncelleme ile birlikte bu 3 seçeneğe bir tane daha eklendi. Eklenen yeni seçenek ile artık seçtiğiniz arkadaşlarınızın son görülmenizi görmemesini sağlayacak.


Diğer uygulamalarda olan bu özellik , artık WhatsApp'ta da kullanılabilecek. Bir WhatsApp kullanıcısı, ayarlar hesap ayarları ve gizlilik kısmına giderek son görülme seçeneğinde , son görülmesini kimlerin göremeyeceğini artık seçebilecek. Söz konusu özellik, birçok WhatsApp kullanıcısı tarafından merakla bekleniyordu. Beklenen özellik şimdi test aşamasında kullanıcılara sunulmaya başlandı. BETA sürümünde kullanıcıların kullanımına sunulan söz konusu yeni özellik için gelen ilk ekran görüntüleri şu şekilde:


WhatsApp son görülmeyi kişiye özel yapma ekranı


Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere ayarlarda son görülme özelliğine gittiğinizde artık karşınıza 4 seçenek çıkacak. Bu seçeneklerden biri kişi seçme seçeneği olacak. Buraya tıklayarak kişi seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kişilerin son görülmesine artık erişemeyeceksiniz. Ancak burada unutmamanız gereken bir durum daha var. Son görülmemi görmesinler listesine eklediğiniz kişilerin siz de son görülmesini göremeyeceksiniz.


KONTROL EDİN

Söz konusu yeni özellik bazı kullanıcıların kullanımına açıldı. Siz de Ayarlar kısmında Hesap ayarları ve gizlilik ayarlarından son görülme ayarlarına giderek bu özelliğin gelip gelmediğine bakabilirsiniz. Eğer uygulamanız güncellenmiş ve hala bu özellik gelmemişse yapacağınız tek şey biraz beklemek olacak.


YENİ ÖZELLİKLER DAHA GELMİŞTİ

Dün bir açıklama yapıldı ve uygulamaya 5 yeni özellik geldiği açıklanmıştı. Açıklanan özelliklere baktığımızda grupların tek çatı altında topluluklar olarak birleştirilebileceği ve tüm gruplara tek yöneticinin adminlik yapabileceği, gruplardan mesajları silme yetkisinin de admine verildiği görüldü. Bunun yanı sıra dosya gönderme boyutu ise 2 GB'ye gönderildi. Artık sesli aramaları arttırma özelliğinde ise 32 kişiye kadar konuşabileceksiniz. Bunun yanı sıra anket açma özelliği de geldi. Son olarak atılan mesajın üzerine ifade bırakma özelliği de geldi.


Söz konusu yeni özellikler, uygulama üzerinden kullanıcılara sunulmaya başlandı. Şimdiye kadar sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan bu özellikler , WhatsApp geliştiricileri tarafından yakında herkesin kullanımına açılacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç