Ve TOGG sonunda satışa çıkıyor: Fiyatı ne kadar olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve TOGG sonunda satışa çıkıyor: Fiyatı ne kadar olacak?

TOGG sonunda çıkıyor. Gelen son dakika açıklamasında TOGG satışlarının bu hafta başlayacağına yer verildi.

Taşıt 11 Mart 2023 17:58 12
Ve TOGG sonunda satışa çıkıyor: Fiyatı ne kadar olacak?

Ve sonunda TOGG geliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır bir açıklama yaptı. TOGG'un satışının başlaması ile ilgili açıklama yapan Kacır, Türkiye'nin, Avrupa'da en büyük 4, dünyanın ise en büyük 14'üncü üreticisi olduğunu söyledi. Şimdi büyük bir fırsat penceresi olduğunu söyleyen Bakan Yardımcısı Kacır, "Allah'ın izniyle, inşallah biz bu şehirleri yeniden inşa edecek, yeniden ihya edecek ve daha güçlü bir geleceğe taşıyacak bir inanca ve iddiaya sahibiz" dedi.

Kacır açıklamasının devamında, "Türkiye bugün bölgesinin parlayan üretim üssü haline gelmiş durumda. Bugün Türkiye otomotivde Avrupa'nın dördüncü, dünyanın 14. büyük üreticisi oldu. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat penceresi var. Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak. Togg'la birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız. Bu sadece bir markanın, bir şirketin yolculuğu değil, bu sadece bir otomobil yolculuğu da değil, bu mobilite ekosisteminde yükselen yıldız olma iddiası taşıyan Türkiye'nin yolculuğu olacak" ifadelerini kullandı.

TOGG'un dünyanın en başarılı elektrikli arabalarından biri olacağını, bununla birlikte çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına neden olacağını söyleyerek, "Togg'un otonom sürüş yazılımlarını, Togg'un elektrikli araç yazılım ve donanımlarını yine bu ülkenin milli şirketleri geliştiriyor ve rekabetçi şekilde dünya pazarlarına bu teknolojileri ihraç ediyor olacak. Biz tarih boyunca iddia sahibi olmuş bir ülkeyiz. Tarih boyunca iddiasının arkasında dimdik durmuş bir milletiz ve son 20 yılda kazana geldiğimiz bu iddiadan Allah'ın izniyle asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

TOGG SONUNDA SATIŞA ÇIKIYOR

TOGG'un bu hafta satışa çıkacağını söyleyen Kacır, Önümüzdeki haftalarda aracın yollarda olacağını söyledi. Kacır açıklamasında,"Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşuyor olacak" ifadelerini kullandı.

TOGG FİYATI KAÇ TL?

Son düzenleme ile elektrikli araçta ÖTV'lerde matrah artırımı yapıldı. ÖTV'de matrah artırımı ile birlikte TOGG'un 1 milyon 100 ile 1 milyon 300 bin TL arasında olacağı bildirildi. Sizce bu fiyat uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
fiyatını daha uygun yapsinlarki asgeri ücretliler ve orta gelirliler alıp binsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
fiyatını neye göre nasıl belirliyorsunuz yerli malı halkın malı derler ama bu fiyata orta gelirli ve asgeri ücretli nasıl binecek nasıl alacak bu arabaya bu halkı nasıl bindireceksiniz geliri belli gideri belli neyin kafasını yaşıyonuz hayır yani neyi örnek alıyorsun avrupadan veya dış ülkelerden gelen araçlara 100%100 vergi ve ötev konarak satılan araclarlara bakarakmı fiyat belirliyorsunuz yoksa fıransada yapılan arac kendi ülkesinde kaca satılıyorsa .onumu örnek alıyorsunuz.!!???
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Yerli otomobil olarak fiyatı çok fazla ..
Ziyaretçi 13 Ay Önce
kendi memleketimizin arabası vergisiz olması gerekirdi daha uygun olması beklenirdi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Çok ucuz şeker parasi