Ve Süleyman Soylu Açıkladı: Lise mezunu polis ve komiser yardımcısı alımı müjdesi geldi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve Süleyman Soylu Açıkladı: Lise mezunu polis ve komiser yardımcısı alımı müjdesi geldi 2023

Son dakika haberi: Lise mezunlarına polislik ve komiserlik müjdesi geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan polis alımı açıklaması geldi.

Polis Alımı 27 Ocak 2023 23:46 8
Ve Süleyman Soylu Açıkladı: Lise mezunu polis ve komiser yardımcısı alımı müjdesi geldi 2023

Son dakika: Süleyman Soylu açıkladı: Bu sene en az lise mezunu polis alımı yapacağız.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında lise mezunlarına polislik, komiserlik müjdesi verdi. Polis Radyosu'nun konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet'te yapılanları değerlendirdi.

Açıklamasının büyük kısmında kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalara değinen Bakan Soylu, "AKŞİM, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddeti İzleme Merkezi... Sivil toplumu da bu işin içine alacağız ve yaklaşık 17 kişilik bir birim olacak bu. Bizim yaptığımız işleri takip edecek ve bize puan verecek, doğru mu yapıyoruz, eksik mi yapıyoruz, yanlış mı yapıyoruz... Polis merkezi amirliklerimize gidecekler. Burada sivil toplum örgütleri olacak, üniversitelerden hocalar olacak, bazı kadın örgütlerinden temsilciler, kamu kurumlarından kişiler olacak. Bu 17 kişi, üç ayda bir raporlar hazırlayacak. Hem izleme yapacaklar hem değerlendirme yapacaklar hem de bize raporlar verecekler. Böylece bir gözlem merkezi olarak da burası önemli bir şekilde işlevsellik ortaya koymuş olacak" dedi.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI BU SENE OLACAK

İçişleri Bakanı Soylu, polislere yönelik son dönemde atılan adımlara değindi. Bakan , polislerin çalışma saatlerinin düzenlendiği, mesai düzenlemesi yapıldığı ve sınav görevlerinde oturum başına ücret almalarının yolunun açıldığını söyledi. Bakan , polislerin izinlerinin kullandırılacağını , başarılı olan polislerin EGM tarafından tatile gönderileceğini söyledi. Personel eksikliğinin olduğunu söyleyen Bakan Soylu, PMYO'lara zaten lise mezunu polis alımı yapıldığını , bu sene polis fakültesinin açıldığını , polis fakültesine komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere öğrenci alınacağını söyledi.

Polis Fakültesine komiser , PMYO'lara lise mezunu polis alımı başvurusunun Ağustos ayında başlayacağı öğrenildi. Bu iki polis alımına da başvuru yapmak isteyenlerin YKS'ye girmesi gerekecek. YKS ve polislik başvurusu başladığında kaçırmamak için Finans7.com mobil uygulamasını TIKLA İNDİR

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Başvuru formu yok
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Başvuru formu nerden doldurcaz
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Boy şartı neden var yaa 😔😔😔😔😔😔😔😔😔
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Yaş sınırını biraz üstte tutsunlarda insanların bir nebze olsunlar hakkı olsun en azından ……
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Merhabalar yaş sınırı nedr