Ve sonunda EYT yasası meclise sunuldu: İşte emeklilikte yaşa takılanlar şartları ve detayları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve sonunda EYT yasası meclise sunuldu: İşte emeklilikte yaşa takılanlar şartları ve detayları

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanların beklediği açıklama sonunda geldi. İşte EYT yasası.

Emekli Haberleri 30 Ocak 2023 12:02 10
Ve sonunda EYT yasası meclise sunuldu: İşte emeklilikte yaşa takılanlar şartları ve detayları

Son dakika İşte EYT yasası 

Emeklilikte yaşa takılanların beklediği son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada AK Parti, EYT yasasının detaylarını paylaştı. İşte açıklama ve yaşa takılanlar yasası:

"EYT'lilerin talepleri söz konusu oldu. EYT platformları çeşitli dernekler 2022 yılı içinde farklı zamanlarda hem AK Parti hem MHP'yi ziyaret etmek suretiyle taleplerini dile getirdiler ve prim süresini doldurmak, sigortalılık süresini doldurmakla beraber yaşa takılan birçok insanın talebini ilettiler. Bu konuda yaş şartının ortadan kaldırılması talebi söz konusu oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun çözülmesi talimatı çerçevesinde bu konu ile ilgili çalıştık.Bu teklifimizi Cuma yapılan son görüşmeler sonrası kanuna en son şekli vekillerimiz tarafından yapıldı. Bu konu ile ilgili AK Parti ve Cumhur İttifakı imzası ile bu teklifi TBMM'ye sunduk.

Şunu ifade etmek isterim ki. 2 milyon 250 bin çalışanımızı, 2023 yılı içinde doğrudan ilgilendiren , etkileyen, yaklaşık 5 milyon çalışanımıza bu konuda dokunan düzenlemeyi ihtiva eden bu önemli tarihi reforma sağlam bir irade ile bütün milletimizin derdi ile dertlenen, tüm toplum kesimlerine olumlu dokunuşlarla desteklerle büyük bir ekonomik sıçrayışa , başarılı bir bütçe ve ekonomi yönetimine imza atan, milli ekonomi modelini hayata geçiren Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletiyoruım."

4 MADDE VAR

"Teklif yalın şekilde 4 maddeden oluşuyor. EYT platformlarıo yaş şartının kaldırılmasını istedi. 1. düzenlememiz aynı EYT platfoormlarının istediği yaşın kaldırılması. Yürürlükteki mevzuata göre prim gü,n sayısını, sigortalılık süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız yaşa takılmadan emekli olabilecek. Yaşa takılanlar , bu kanun yürürlüğe girdikten sonra tarih olacak. 9 Eylül 1999 'dan öncesinde sigortalı olan herkes, yaş şartına bakılmaksızın emekli olabilecek.

2. olarak çalışma hayatının desteklenmesi ve kayıt içerisine bunun devam etmesi, üretimin , ihracatın devam etmesi, işçi ve işverenin de lehine sonuçlar doğurabilmesi amacıyla biz bu konuda sosyal güvenlik destek primini getirmek suretiyle 5 puan işyerlerine bu konuda her bir çalışan , emekliliği hak edip emekli odluktan sonra aynı işyerinde , 10 gün içinde tekrar işe başlama durumunda olan tüm çalışanlarla ilgili bu kanun bünyesinde , yaklaşık 500 lira desteği devletimiz üstleniyor. Yüzde 5 oranında bir destek primi söz onusu oluyor. 

3. olarak düzenlememiz , özellikle bir başka sözümüzün yerine getirilmesi ile , taşeron olarak bilinen, bizim yaptığımız düzenleme ile daimi işçi statüsüne geçen bütün yüz binlerce arkadaşımızla ilgili düzenleme. Buna göre 375 sayılı KHK'nın geçici 23 ve 24'üncü maddesinde düzenlenen ve emekliliğe hak kazanıldığı taktirde çlaışan işçilerin zorunlu olarak iş akdinin feshine dönük düzenlemeyi kaldırıyoruz. Emekliliği hak eden bu taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız için ister emekli olabilme, isterse kendi yerlerinde çalışabilme imkanlarını sağlıyoruz. Dolayısıyla hakikaten bu konuda yüz binlerce insanımızın da zorunlu emekliliğini bu kanun kapsamında ortadan kaldırmış oluyor.

Kadın erkek EYT'liler burada >>  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
maliye kaydı olupta bağkur başlangıcı olmayanlara düzenleme geldimi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Zamanında EYT merhaba yasasını asla çıkartmam çift dikiş olup çift maaş mı alacaksınız diyen kişide cumhurbaşkanıydı.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
%50 üstü engelli çalışanların ödediği her 1 gün prime ilave bir gün prim devlet ödesin. örnek; 30 gün prime +30 gün devlet öder böylece 3600 ödemiş bir engelli 7200 gün prim ödemiş ek gösterge hakkını kazanmış olurlar
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Allah razı olsun REİSİMMMM
Ziyaretçi 15 Ay Önce
birzor dahabititi eyt meclisegeldi simdide garibanlari sevindirin meb typ iscileride mujdebekliyoruz