Ve meclis açıldı: İlk gündem asgari ücret, memur ve emekli zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve meclis açıldı: İlk gündem asgari ücret, memur ve emekli zammı

Son dakika haberi. Erdoğan’ın yemin etmesi sonrası 28. Dönem başladı. Yeni meclisin ilk gündemi maaş zamları olacak.

Finans Magazin 3 Haz 2023 15:43 0
Ve meclis açıldı: İlk gündem asgari ücret, memur ve emekli zammı

"Son dakika : MEclis açıldı. Açılan meclisin gündemi ise oldukça yoğun.
Türkiye Büyük Millet Meclisi sonunda açıldı. Dün düzenlenen yemin töreninden sonra bugün, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan yeminini etti ve mazbatasını alarak göreve yeniden başladı.
Erdoğan'ın mazbatasını alması ve mecliste vekillerin yeminlerini etmesinden sonra hgözler, seçim sürecinde verilen müjdelere çevrildi. Milyonlarca vatandaşı yakındna ilgilendiren düzenlemeler için hazırlıklar son sürat devam ederken meclisin ilk gündeminin ne olduğu da açıklandı.
İLK GÜNDEM: ZAMLAR
TBMM'de ilk gündem ekonomi olacak. Yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları nedeniyle alım gücü oldukça düşen memur, emekli ve işçilerin düşen bu alım güçleri, maaşlara yapılacak zamla birlikte telafi edilmeye çalışılacak. AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan düzenleme ile birlikte memur, emekli ve asgari ücretliere yüksek oranda bir maaş zammı yapılacak.
En düşük memur maaşı, yapılacak zamla 22 bin lira seviyesine kadar çıkarılacak.
En düşük kamu işçisinin maaşı da bu seviyeye zaten çıkarılmış ve toplu sözleşme imzalanmıştı.
Emekli maaşlarına düzenleme gelecek. 7500 TL olan en düşük emekli maaşına zam gelecek ve en az 9 bin 500 liraya çıkarılması bekleniyor. 7500 TL'nin üzerinde maaş alan emeklilere de kademeli şekilde zam yapılacağı ve maaşlarına seyyanen artış olacağına yer verildi.
Asgari ücrete de zam gelecek. Gelecek zamla birlikte asgari ücretin en az 500 dolar seviyesine çıkarılması bekleniyor.
MECLİSE NE ZAMAN GELEC EK?
Maaş zamları için kritik veri 5 Haziran 2023 tarihinde açıklanacak. Enflasyonun açıklanmasından sonra kanun teklifi hazırlanacak ve memur, emekli ile asgari ücretlilere zam için rakamlar netleşecek. Düzenlemelerin Haziran ayı ortasında meclise gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç