Ve Değişim Geliyor: Fed'den Kripto Parada Yeni Düzenleme MEsajı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ve Değişim Geliyor: Fed'den Kripto Parada Yeni Düzenleme MEsajı

Kripto paralar hakkında ABD'den bir son dakika açıklaması geldi. Fed'den yapılan açıklamada düzenleyici çerçeve hazırlanması gerektiğine yer verildi.

Kripto Paralar 27 Mayıs 2022 00:22 0
Ve Değişim Geliyor: Fed'den Kripto Parada Yeni Düzenleme MEsajı

Amerikan Merkez Bankası'ndan kripto paralar hakkında son dakika açıklaması.

ABD Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard tarafından yapılan açıklamada kripto paralara ilişkin önemli bilgiler verildi ve mesajlar paylaşıldı. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde, dijital varlıklar ve Merkez Bankası Dijital Para Birimi'ne (CBDC) ilişkin düzenlenen oturuma katılan Brainard, dikkat çeken mesajlar verdi.

Dijital finansal sistemde yaşanna büyümeye dikkatleri çeken ekonomist, son dönemlerde yaygın şekilde kullanılmakta olan iki sabit kripto paranın önemli bir baskı altına girdiğini söyledi. 

Söz konusu gelişmelerin yatırımcı ve tüketicilerin korunması ve finansal yapıda istikrarın sağlanması , söz konusu finansal sistem genelinde rekabet ve inovasyon için eşit bir saha yapılması için düzenleyici çerçeveye ihtiyaç olduğunu, özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmelerin acil ihtiyaç doğurduğunu söyledi. 

MEvcut kullanılmakta olan fiziki paranın, halka, likidite veya kredi riski konularında endişe olmaksızın değiş tokuş edilebilen güvenli merkez bankası parasına erişimi sağladığını ifade ederek sözlerini sürdüren Brainard, Amerika'da nakit şekilde yapılmakta olan ödemelerin payının son 5 senede ciddi oranda düştüğünü söyledi. 5 sene önce yüzde 31 seviyesinde olan nakit ödemeler şimdi yüzde 20 seviyesinde. 34 yaş altındaki gençlerde bu oran oldukça düşük durumda kaldı.

Ekonomist Brainard yaptığı açıklamada, Merkez Bankası Dijital Para Birimi'nin sabit coinlerle birlikte kullanılabileceğini ve bunun onları tamamlayıcı nitelikte olabileceğini ifade etti.

Dünya ülkelerinin de dijital para birimi çıkarmasının Amerikan Doları için ne anlama geleceğini düşünmenin de önemine vurgu yapan Brainard, Amerika'nın sınır ötesi yaptığı işlemlerde standar belirlemeye dahil olmasının önemli olduğunu söyledi. 

Brainard kripto paralarla ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "ABD Merkez Bankası Dijital Para Birimi'nin bu geleceğin bir parçası olup olmayacağı konusunda herhangi bir karar verilmedi, ancak bu tür bir kararı bildirmek için gerekli çalışmaları üstlenmek ve ihtiyaç duyulduğunda ilerlemeye hazır olmak önemli." ifadelerini kullandı.

BİTCOİN VE ETHEREUM NE KADAR?

Kripto para piyasasından alınan son bilgilere göre Bitcoin 29 bin 441 dolar seviyesinde iken ETH bin 925 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç