Vatandaşı Sevindiren İndirim Haberi Geldi: Pazarda Fiyatlar Yarı Yarıya Düştü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vatandaşı Sevindiren İndirim Haberi Geldi: Pazarda Fiyatlar Yarı Yarıya Düştü

Vatandaşın beklediği indirim haberi sonunda geldi. Pazarlarda ürünlerin fiyatları hemen hemen yarı yarıya geriledi.

Ekonomi 23 Nisan 2022 08:58 0
Vatandaşı Sevindiren İndirim Haberi Geldi: Pazarda Fiyatlar Yarı Yarıya Düştü

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte pazarlarda fiyatlar düşmeye başladı.

Bundan 2 ay önce başlayan zam furyası ortalığı kastı kavurdu. Domates, biber, marul, salatalık ve hemen hemen tüm manav ürünlerinde ciddi zamlar görüldü. Domatesin kilosu 40 liraya kadar çıkarken biberin kilosu 60 liraları buldu. Marulun tanesi ise 20 liralara kadar yükselmişti. Öyle ki marketlerde pazarlarda tane ile alış veriş dönemi başlamıştı. Fiyatların bu durumu vatandaşları ciddi oranda mağdur ediyordu. Ancak havaların ısınmaya başlaması ile birlikte sonunda fiyatlar düşmeye başladı. 

 

Edinilen son dakika bilgilerine göre, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte seralarda masraflar düşmeye başladı. Masrafların düşmesi ile birlikte de fiyatlar 2 hafta öncesine göre hemen hemen yarı yarıya düştü. Yeni Şafak Gazetesi, yaptığı araştırmada göbek marulunun 20 liradan 10 liraya gerilediğini, 10 liraya kadar çıkan maydonozun demetinin 3 liraya kadar düştüğünü, 30 liraları bulan domatesin ise 15 liraya düştüğünü aktardı. Bunların yanı sıra 15 liraya satılan limonun şimdi pazarlarda 5 lira seviyesinde olduğu yeşlil soğanın 7 liradan 4 liraya gerilediği de görüldü. 50 - 60 liraya çıkan biber ise şu sıralar 25-30 liradan satılıyor. 

 

Pazarcı esnafı Ahmet Akyol düşen fiyatlarla ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Maydanoz 3 TL oldu. Dere otu 10 TL'ydi, şimdi 5 TL. Artık fiyatlar düştü. Kalitesine göre bir iki lira oynayabilir. Havucun zamanı geçtiği için fiyatı aynı. Ispanak da yarı yarıya düştü. Müşteriler önceden bir tane maydanoz alırken şimdi iki tane alıyor. En çok salatalık malzeme satıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Ramazanın ilk haftasına göre fiyatların düştüğünü söyleyen bir diğer esnaf ise , fiyatların havanın soğukluğu nedeniyle yüksek olduğunu havaların ısınması ile birlikte fiyatların düştüğünü söyledi.

VATANDAŞIN YÜZÜ AZ DA OLSA GÜLMEYE BAŞLADI

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte fiyatların düşmesi, vatandaşa az da olsa nefes aldırmaya başladı. Bir diğer pazarcı esnafı İbrahim Dündar ise "Geçen hafta elma 15 TL'ydi şimdi 10 TL, portakal 12 TL'ydi şimdi 10 TL. Hava ısındı her şey düzeldi. Bu kış çok ağır geçtiği ve sebzeler sera olduğu için gideri çok fazla oldu. Bunun yüzünden fiyatlar sıçramıştı. Şimdiki düşüşü kimse tutamıyor. Yavaş yavaş normale dönüyoruz. Pazar günü daha kalabalıklaşır." dedi. 

 

Bu düşüşlerin olacağını zaten bildiklerini ifade eden pazarcı esnafı , havaların ısınması ile birlikte tezgahlarda yaşanan düşüşe vatandaşların şaşırdığını söyledi. Limonu tezgahta 2 hafta önce 15 lira olarak gören , şimdi ise 5 lira etiketini gören vatandaşların şaşırdığını söyleyen esnaf, vatandaşın alış verişi artık tane ile değil biraz daha fazla yapmaya başladığını söyledi. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte fiyatların daha da aşağılara çekilmesi, daha da uygun olması bekleniyor. Bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç