Van'da Yapılan Operasyonda 88 Kilo Kaçak Altın Ele Geçirildi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Van'da Yapılan Operasyonda 88 Kilo Kaçak Altın Ele Geçirildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van'da altın kaçakçılığına yönelik düzenlenen 'Ayar-2' operasyonuna dair açıklama yaptı. Yerlikaya bir aracın içerisinde yapılan aramada 88 kilo yabancı menşeli kaçak külçe altının ele geçirildiğini belirtti. İşte detaylar...

Haberler 17 Mart 2024 0
Van'da Yapılan Operasyonda 88 Kilo Kaçak Altın Ele Geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Van'da altın kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonun detaylarını paylaştı. Operasyon sırasında 88 kilogram kaçak altının ele geçirildiğine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, "Van Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi. Yerlikaya, 1 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın operasyona dair açıklaması şöyle;

"Van’da Altın Kaçakçılığına yönelik düzenlenen “AYAR-2” operasyonunda bir aracın içerisinde yapılan aramada 88 Kg Yabancı Menşeli Kaçak Külçe Altın ele geçirildi. Operasyon sonucu piyasa değeri yaklaşık 215 Milyon TL olan kaçak külçe altınlara el konuldu. Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Milletimizin destek ve dualarıyla onlara da göz açtırmayacağız.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Van İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda Edremit ilçesinde bir aracın içerisinde yapılan aramada zula yapılarak gizlenmiş halde; Her biri 1 kg ağırlığında olan 24 AYAR 88 adet kaçak altın ele geçirildi.

Operasyonda 1 şüpheli yakalandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç