Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru Tarihi ve Şartları (VGM Lise Üniversitelilere Burs Başvurusu Ne Zaman 2022 2023)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru Tarihi ve Şartları (VGM Lise Üniversitelilere Burs Başvurusu Ne Zaman 2022 2023)

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı burs hakkında bilgiler verildi.

Eğitim 19 Ağu 2022 13:54 0
Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru Tarihi ve Şartları (VGM Lise Üniversitelilere Burs Başvurusu Ne Zaman 2022 2023)

VGM 2022 yılı burs başvuru tarihleri.

Vakıflar Genel Müdürlüğü her sene yüzlerce öğrenciye karşılıksız burs vermektedir. Bu nedenle her okullar açılmadan önceki dönemde lise ve üniversite öğrencileri VGM burs başvuru tarihlerini ve başvuru bilgilerini araştırıyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda bursun başvuru tarihleri hakkında son bilgilere yer verdik.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE BURS

Lise öğrencilerine burs hakkında şu ifadelere yer verildi:

Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler ile ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı alan başka bir kardeşi olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ile Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

Eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı aldıkları süreler içerisinde her eğitim döneminde 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle verilir.

ÜNİVERSİTELİLERE BURS

Üniversitelilere verilecek burs detayları şu şekilde:

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere, başvuru yapılan eğitim yılından önceki eğitim yılında yükseköğrenim bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilmiş olan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları” Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle burs verilir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Burs başvuruları her sene lise için Ekim, üniversite için Kasım ayında başlamaktadır. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç