Vakıfbank Hissesinde Ne Oluyor? VAKBN
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıfbank Hissesinde Ne Oluyor? VAKBN

Vakıfbank hissesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve hissede neler olduğuna dair detaylar verildi.

Borsa 19 Eylül 2022 00:17 0
Vakıfbank Hissesinde Ne Oluyor? VAKBN

Vakıfbank hissesinde neler oluyor?

Son günler Vakıfbank hissesi başta olmak üzere bankacılık sektöründeki hisseler için oldukça hareketli geçiyor. Son 2 haftada ciddi şekilde yükselişe geçen ve bir ay içinde yüzde 150'leri aşan paralar kazandıran hisseler, geçen haftadan bu yana düşüş içerisindeler. Bu hisselerin başında Vakıfbank hissesi geliyor. 

Geçen hafta taban kapatan Vakıfbank hissesinin bu hafta işlemlere nasıl başlayacağı merak konusu oldu. Sabah saat 9.55'te borsa açılır açılmaz Vakıfbank hissesinde ciddi satış geldi. Seansın ilk saniyelerinde 35 milyon lot satışı oldu ve hisse taban oldu. Tek bir aracı kurum tarafından yapılan hisse satışı nedeniyle hisse kilitlendi. Saat 13.16 itibarıyla hissenin detaylarına bakıldığında sadece bir aracı kurumun olduğu, diğer aracı kurumların olmadığı görülüyor. 

Paramedya'da yer alan haberde hissede halen 31 milyon lot ile taban görülürken söz konusu aracı kurumun satışları başta yatırımcıların satışlarının önüne geçiyor. Hissede alım gerçekleştiğinde aracı kurumun hisseleri satılıyor ve küçük yatırımcıların hisse satışı omuyor. 

Geçen haftadan bu yana yüzde 27'lik değer kaybı yaşayan Vakıfbank hissesi aylık bazda hala yüzde 100'ün üzerinde kazanç sağlıyor. Yıllık kazanç miktarına baktığımızda ise yüzde 172 seviyesinde olduğu görülüyor.

Son olarak bugün İş Bankası'nın MİR ödeme sistemini askıya alması haberi hisselerde aşağı yönün sürmesine neden olduğu belirtiliyor.

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç