Vakıf, Halk ve Ziraat Bankası'ndan TOGG alacaklara 18 ay vade ile taşıt kredisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıf, Halk ve Ziraat Bankası'ndan TOGG alacaklara 18 ay vade ile taşıt kredisi

Son dakika haberi geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG alacaklara kamu bankalarının 18 ay vadeli kredi vereceğini söyledi.

Bankalar 24 Nisan 2023 16:57 3
Vakıf, Halk ve Ziraat Bankası'ndan TOGG alacaklara 18 ay vade ile taşıt kredisi

Son dakika: TOGG alacaklara 18 ay vade ile kredi verilecek.

Araba alacaklara son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bor madeninin katma değerini cevherden mücevhere anlayışı ile 300 kat artıracak çalışmamıza imza attık. Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu'yu Deniz Kuvvetleri'mize teslim ettik. 70 bini aşkın vatandaşımız TCG Anadolu'yu ziyaret etti. İzmir'deki vatandaşlarımızın ziyaretine de inşallah açacağız. Savunma sanayisindeki çalışmalarımıza dün bir yenisini daha ekledik. Altay Tankı'nı silahlı kuvvetlerimize teslim ettik. Togg hikayesi ve özellikleri ile asla sıradan bir araç değildir. Togg'un satışa sunulması ile elektrikli araç sektöründe Türkiye 'artık ben de varım' demiştir. Togg'un üretim sürecinde de zorluklarla karşılaştık. Emtia fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları bizi de etkiledi. Bu süreçte Togg ilk günlerden itibaren haksız eleştirilerin muhatabı oldu" dedi.

2030'A KADAR 1 MİLYON TOGG

2030 yılına kadar sahiplerine teslim edilecek TOGG sayısını veren Erdoğan, "Devrim'i garaja hapsetmek için neler yapıldıysa fazlası Togg için yapıldı. Vatandaşlarımız bu projeyi yürekten desteklerken birileri hep aynı yalana sarıldılar. Bu inşaatı bitiremezsiniz, üretim bandı yok bu araçları üretemezsiniz, dediler. Vatandaş bunu alamaz, dediler. Aldığı ön sipariş adedi ile bu iddialara en güzel cevabı verdi Togg.Her 3 dakikada bir Gemlik'teki tesislerde araç üretiliyor. Bu yıl 28 bin adet, 2030'a kadar 1 milyon adet Togg'u sahipleri ile buluşturacağız. 2025 yılından itibaren Togg'u ihraç ederek tüm dünyaya satacağız" dedi.

Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Yarım günlerini Gemlik'e gelerek Togg'un fabrikasını ziyaret edemediler. Teknoloji harikası böylesi bir araç için bırakın teşekkür etmeyi, yarım ağızla bile olsa tebrik etmediler. Varsın bu başarıyı görmesinler. Deniz kenarındaki, meydandaki 60 bin kişiye hitap etmeye giderken arabamızın önünü kesenler bu milletin gerçek evlatlarıdır. Varsın onlar Türkiye'nin başarılarından rahatsız olsun. Türkiye Yüzyılı'nın kilometre taşlarını döşemeyi sürdürüyoruz. Türkiye'nin otomobili elektrikli olacak derken bir vizyonu ortaya koyduk. Dönüşümü ön görerek vizyoner bir adım attık. Şarj ve batarya tekonolojilerinde de Türkiye'yi Avrupa'nın üretim üssü yapmayı hedefe koyduk. Şarj istasyonları da bu vizyonun önemli halkasıdır. Hızlı şarj noktası adedi 700'ü aştı"

30 MİLYAR EURO KATKI SAĞLAYACAK

"Batarya teknolojileri alanında yapılan yatırımlar Türkiye'nin yerini değiştirecek potansiyele sahiptir. İşte bugün Türkiye'nin batarya teknolojilerinde güçlü oyuncular arasında yerini temin edecek adımı atıyoruz. Mart ayında Togg'un ilk akıllı cihazı seri imalatı ile SIRO'nun imalatı da hızlandı. Entegre merkez haline gelecektir. Dünyaya gerçekleştireceği ihracat ile bu tesis ülkemize değer kazandıracaktır. Milli gelire 30 milyar euro katkı, 7 bin kişiye istihdam sağlayacaktır. Otomotivde yaşanan krizin batarya konusunda çıkacağı anlaşılıyor. SIRO, arz açığını değerlendirecek hem de batarya arzı sağlayacak. Türkiye'ye ciddi değer katacak stratejik yatırım olan SIRO'yu biz de destekliyoruz. Ülkemizin en etkili teşviklerinden birini vererek gösterdik"

TOGG ALACAKLARA KREDİ

TOGG alacaklara kredi için açıklama yapan Erdoğan, "Kamu bankaları Togg alacaklara 18 ay vade ile kredi verecek" dedi.

Kamu Bankaları: Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
faizsiz verin
Ziyaretçi 12 Ay Önce
18 Ay çok az 48 ay olmalı
Ziyaretçi 12 Ay Önce
18 ay mı? Çok az bu süre. En az 3 yıl vermeleri lazım.