Uzman öğretmenlikte hizmet yılı şartı yine 10 oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman öğretmenlikte hizmet yılı şartı yine 10 oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik düzenlemesini yaptı. Gelen son dakika açıklamasında MEB, uzman öğretmenlikte hizmet yılı şartını yine 10'a çıkarıyor.

Eğitim 27 Mayıs 2024 14:42 0
Uzman öğretmenlikte hizmet yılı şartı yine 10 oluyor

10 olarak açıklandı. Sonra 5 olacak dendi. 8 olacak dendi. Yine 10 oldu.

Okuyunca çocuk oyuncağı mı bu diyeceksiniz ancak maalesef o şekilde değil. Geçen sene seçimlerden önce açıklama yapan dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik için aranan 10 yıl öğretmenlik şartının 5 yıla çekileceğini, meslekte 5. yılını tamamlayan öğretmenlerin uzman öğretmen olabileceğini bildirdi.

Bu düzenleme öğretmenler tarafından büyük sevinçle karşılanırken geçen hafta bu sürenin değiştiği bildirildi.

8 YIL OLACAK DENDİ

Geçen hafta yayınlanan açıklamada uzman öğretmenlik yaş şartının 5 değil 8 yıla düşürüleceğine yer verildi. 8 yıl öğretmenlik yapanlar, Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim gördükten sonra uzman öğretmen olabilecekti.

YİNE 10 OLDU

Gelen son dakika açıklamasında nihai kararın belli olduğu, uzman öğretmenlik için aranan yıl şartının yeniden 10 yıla çıkarıldığına yer verildi.

İlk kanun taslağına göre uzman örğetmenlikte 8 yıl hizmet süresi istenecekti.

Ancak ÖMK düzenlemesi son aşamaya geldi ve uzman öğretmenlikte aranan hizmet yılı şartı 10 yıl olarak yeniden belirlendi.

10 yıl MEB bünyesinde öğretmen olarak görev yapan personeller, Milli Eğitim Akademisi'nde belirli bir süre eğitim görecek. Eğitimi görecek öğretmenler, bunu başarı ile bitirmeleri durumunda uzman öğretmen olacak. Başöğretmenlikte de aynı şekilde eğitim verilecek ve eğitim sonunda öğretmenler başöğretmen olacak.

TEPKİ ÇEKTİ

Önce 10, sonra 5, sonra 8, sonra yeniden 10 yıla çıkarılan uzman öğretmenlik tepki çekti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç