Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Başvuruları MEBBİS'te Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Başvuruları MEBBİS'te Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik sınav başvurusunun başladığına yer verildi.

Eğitim 26 Eylül 2022 11:49 0
Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı Başvuruları MEBBİS'te Başladı

MEB duyurdu: Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuruları Mebbis'ten başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte yazılı sınav ile yazılı sınavdan muaf olanların başvurusunun başladığına yer verildi. Konu ile ilgili duyuru yayınlayan MEB, resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin bugün başlayan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavının başvurusunun 3 Ekim tarihine kadar devam edeceğine yer verdi.

KİMLER BAŞVURACAK?

Uzman öğretmenlik başvurusu yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla aday öğretmenlik dâhil öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak,

b) Öğretmen olarak görev yapıyor olmak,

c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,

ç) Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 180 saatlik Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlamış olmak,

d) Uzman öğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarını tamamlamış olmak, şartları aranacak.

Başöğretmenlik için başvurusu yapacaklarda aranan şartlar ise şu şekilde:

a) Yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla uzman öğretmenlikte en az on yıl hizmeti bulunmak,

b) Uzman öğretmen olarak görev yapıyor olmak,

c) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmamak,

ç) Uzman öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan en az 240 saatlik Başöğretmenlik Eğitim Programı'nı tamamlamış olmak,

d) Başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarını tamamlamış olmak şartları aranacak.

Yüksek lisans yapanlar ile ilgili açıklama ise şu şekild:

Diğer yandan, yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik, doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise başöğretmenlik için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak. Uzman öğretmenlik/başöğretmenlik için başvuruda bulunacaklardan yazılı sınavdan muaf tutulacak olanların da uzman öğretmenlik/başöğretmenlik için aranan şartları taşımaları gerekiyor. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuruda bulunacak adaylardan herhangi bir sınav ücreti ise alınmayacak.

BAŞVURU

Söz konusu sınava başvurular resmî eğitim kurumlarında görev yapanlar MEBBİS/e-Devlet şifreleriyle, özel öğretim kurumlarında görev yapanlar ise e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek.

Başvurular 3 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecektir. Duyuruya ilişkin diğer detaylara ve sürece Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfası meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç