Uzman isim canlı yayında açıkladı: İşte asgari ücret için beklenen rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman isim canlı yayında açıkladı: İşte asgari ücret için beklenen rakam

Son dakika haberi: SGK Uzmanı İsa Karakaş tahtaya tek tek yazarak asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı.

Uzman isim canlı yayında açıkladı: İşte asgari ücret için beklenen rakam

İşte 2024 yılı asgari ücret zammı için beklenen rakam.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını gerçekleştirmesinin ardından milyonlarca çalışan yeni yılda maaşlarına yapılacak zammı yakından araştırmaya başladı. Konuya ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı İsa Karakaş tahtaya tek tek yazarak asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şunları söylemişti;

"2024 yılı asgari ücret miktarının sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız"

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAMMI  CANLI YAYINDA AÇIKLADI

TGRT’e programına konuk olan SGK Uzmanı İsa Karakaş yayın esnasında kalemi eline alarak asgari ücrette gelecek zammı hesapladı.

SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın  canlı yayında yaptığı hesap şöyle;

“Bugün itibariyle sadece enflasyon farkını baz alırsak herhangi bir refah payı olmasa bile asgari ücret 15 bin 250 TL. Yılsonu OVP ve Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon farkı göz önünde bulundurduğumuz zaman yüzde 38'lik zamla 15 bin 735, yüzde 50 zamla 17 bin 104 TL, yüzde 55 ile 17 bin 675 TL, yüzde 60 zam yapılması halinde 18 bin 245 TL olacak.” dedi.

ASGARİ ÜCRET 2024 ZAMMI İÇİN İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

İkinci asgari ücret toplantısı 18 Aralık'ta gerçekleşecek. 

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç