Uzman İsim Bombayı Patlattı! Vergi Affı, Kredi Bolluğu ve İmar Barışının Ne Zaman Çıkacağını Açıkladı...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman İsim Bombayı Patlattı! Vergi Affı, Kredi Bolluğu ve İmar Barışının Ne Zaman Çıkacağını Açıkladı...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bombayı patlattı!

Finans Magazin 19 Ağu 2022 16:38 0
Uzman İsim Bombayı Patlattı! Vergi Affı, Kredi Bolluğu ve İmar Barışının Ne Zaman Çıkacağını Açıkladı...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bombayı patlattı! Vergi Affı, Kredi Bolluğu ve İmar Barışının Ne Zaman Çıkacağını Açıkladı...

Merkez Bankası'nın dün açıklanan sürpriz faiz kararının ardından dolarda yeniden hareketlenmeler oldu. Hal böyle olunca vatandaşlar ve yatırımcılar uzman isimlerin yorumlarını yakından takibe aldı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise para piyasaları ve altın üzerine açıklamalarına ve öngörülerine devam ederken yatırımcıları şaşırtarak erken seçim uyarısında bulundu.

İslam Memiş, olası bir erken seçimin tüm piyasaları rahatlatacağını söylerken, dolar ve Türk Lirası ile ilgili erken seçim uyarılarında bulundu.

DOLAR 20 LİRA OLACAK MI?

Erken seçim mesajları verildiğini iddia eden uzman Memiş, yeni bir hamlenin de yollarını açıkladı.. 'Dolar 20 TL olacak açıklamalarını' konuşan Memiş, bu söylemlerin erken seçime zemin hazırladığına vurgu yaptı.

FAİZ İNDİRİMİ ERKEN SEÇİM HABERCİSİ Mİ?

Seçime çağrı yapıldığını dile getiren Memiş, "TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazırlık yapmak için bir hamle. Doların 20 lira olması ile beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs. söylemleri ile 'Buyurun yapalım' cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar şeklinde düşünüyorum" dedi.

Seçim ekonomisine girilmesi ile piyasalarda para bolluğu olacağını ifade eden Memiş, bu stratejinin şu an masada konuşulduğunu da ifade etti.  

VERGİ AFFI, YAPILANDIRMALAR,İMAR BARIŞI GELECEK Mİ?

Kredi bolluğu ve vergi aflarının da olabileceğini iddia eden Memiş, "Türkiye piyasası, 'seçim ekonomisi'ne girdiğinde dolar ataklarına yol verilmiş olur. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada hazır durumda. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" ifadelerini kullanarak vatandaşlara umut oldu.

'Yaşanan enflasyon ve beraberinde oluşan ekonomik krizin seçim için ön hazırlık olduğunu' dile getiren İslam Memiş, paraya ulaşamama durumunun ise erken seçim kaynaklı yapıldığını sözlerine ekledi.

Eylül ayına vurgu yapan Memiş, "Bugün paraya ulaşamama durumu kriz sebepli olmadığını, ön hazırlık sebepli olduğunu düşünüyorum. Çünkü erken seçim kararı ile paraya ulaşım çok kolay olacaktır ve 'Gördünüz mü nasıl yaptık' modeli oluşacaktır. Eylül itibarıyla dolar yukarı yönlü hareketleri onlar için sorun değil. Bedel var mı? Tabii ki" diyerek cümlelerini noktaladı.

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç