Uzman isim açıkladı: Vergisiz bilgisayar fiyatları ne kadar olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman isim açıkladı: Vergisiz bilgisayar fiyatları ne kadar olacak?

Öğrencilere verilecek vergisiz telefon ve bilgisayar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada vergisiz bilgisayar modellerine ve fiyatları ile ilgili detaylara yer verildi.

Finans Magazin 31 Ağu 2023 12:36 1
Uzman isim açıkladı: Vergisiz bilgisayar fiyatları ne kadar olacak?

Öğrenciye vergisiz bilgisayar fiyatı ne kadar olacak?

Öğrencilere verilecek vergisiz telefon ve bilgisayar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada vergisiz bilgisayar modellerine ve fiyatları ile ilgili detaylara yer verildi. Peki vergisiz ürünlerde satın alma yaş sınırı bulunacak mı? İşte detaylar.

Cumhuriyet'te yer alan haberde, iddialara göre bilgisayarlardan alınan yüzde 18 KDV, tek seferlik öğrencilerden alınmayacak. Bu karar sadece Türkiye'de üretilen bilgisayarları kapsayacak. Bu adımın ardından dizüstü bilgisayarların fiyatlarında yüzde 18'e varan düşüş bekleniyor. 

VERGİSİZ OLARAK SATILACAK BİLGİSAYAR MARKALARI NELER?

Karar kapsamına giren vergisiz satılacağı söylenen bilgisayar markaları şöyle:

Casper
Monster
Excalibur

Sizce başka hangi markaları kapsamalı? Yorumlar kısmından yazın.

"AKILLI TELEFON FİYATLARI YARI YARIYA DÜŞECEK"

Vergi uzmanı Muhammet Bayram vergisiz telefon ve bilgisayarların fiyatlarının ne kadar düşeceğini açıkladı. Açıklamasında "Bilgisayarlar üzerinde bizim ülkemizde yüzde 18 oranında KDV söz konusu. Ama akıllı telefon olarak adlandırılan cihazlarda ise yüzde 1 puanlık Kültür Bakanlığı payı, yüzde 12 TRT payı, bunların üzerine yüzde 50 ÖTV ve onun da üzerine yüzde 18 KDV uygulanıyor.  Toplamdaki vergi oranı yüzde 100'e varıyor. Vergisiz bir telefon veya tablet, notebook gibi bir cihaz alınırsa bunun vergisiz fiyatı yarı yarıya gelecektir. Yani 2 bin tl olan akıllı cihazın bedeli bin tl ye düşecektir. Bu uygulama büyük ihtimalle yerli bilgisayar ve akıllı telefon üreticilerine uygulanacaktır. Çünkü yabancı akıllı telefon ve bilgisayar üreticilerine uygulanması durumunda cari açığı arttırma durumu söz konusu olacaktır. Bu nedenle yerli firmaların cihazları öğrencilere vergisiz bir şekilde sunulacaktır." 

VERGİSİZ BİLGİSAYAR UYGULAMASINDA YAŞ SINIRI VAR MI?

Son açıklanan bilgilere göre vergisiz verilecek olan bilgisayar uygulaması kapsamında herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Lisans, açıköğretim ve yüksek lisans öğrencilerinin hepsi bu uygulamadan faydalanabilecek. 

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR NE ZAMAN?

Vergisiz telefon ve bilgisayarın Eylül ayında açıklanması ve Ekim ayından itibaren satışların başlaması bekleniyor. Satışlar başladığında bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Üçünüde kapsamalı telefondan yüzümüz gülmedi bari bundan gülsün