Uzayı Gezebileceğiniz Harita Erişime Açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzayı Gezebileceğiniz Harita Erişime Açıldı

Online olarak harita üzerinde tüm evreni gezebileceğiniz yerler için internet sitesi açıldı.

Bilim ve Teknoloji 20 Kasım 2022 15:58 0
Uzayı Gezebileceğiniz Harita Erişime Açıldı

Galaksileri dolaşabileceğiniz bir internet sitesi açıldı.

Yaptığı bilimsel araştırmalar ve yayınlarla sürekli olarak adından söz ettiren John Hopkins Üniversitesi’nden bilim insanları, bu sefer yine flaş bir ilke imza attığını açıkladı. Yapılan açıklamaya baktığımızda Samanyolu Galaksisi'nden uzayda bilinen her yere seyahat edebileceksiniz. İnteraktif şekilde yayınlanan haritaya baktığımızda uzayda her yere sanal şekilde seyahat edilebildiği görülüyor.

Uzay çalışmaları son dönemlerde ciddi oranda arttı. Son olarak Türkiye de uzaya insan gönderme programını başlattı ve bunun için başvurular alındı. Her geçen gün uzayın gizemleri çözülmeye devam edilirken bu durum dünyada son dönemlerde oldukça arttı. İlk toplumlardan bu yana devam eden ve son dönemlerde yoğunlaşan keşifler sonrası harita oluşturuldu. Geliştirilen harita ile uzayın daha derinliklerini herkes görebilecek.

Söz konusu haritayı geliştiren John Hopkins Üniversitesi’nden araştırmacılar, 2002 senesinden bu yana Sloan Dijital Gökyüzü Gözlemi'ndne gelen verileri inceledi ve bilinen evrenin interatkia haritasını oluşturdu. Bundan önce bu veriler bilim insanlarının erişimine açılıyor ve sadece bilim insanları bu haritayı görebiliyordu. Ancak yeni açıklamada artık bu haritanın herkes tarafından görülebileceğine yer verildi.

Söz konusu haritaya baktığımızda galaksilerden uzaklaştıkça renklerinin de değişiklik gösterdiği görülüyor. en uçta yer alan farklı renkteki şerit ise 13.7 milyar yıl önce gerçekleştiği belirtilen Big Bang'den kalan radyasyonu temsil ediyor.

Haritanın kullanımı şu şekilde

Söz konusu haritaya "https://mapoftheuniverse.net/" adresi üzerinden uylaşabileceksiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç