Usta oyuncu Fatma Karanfil, entübe edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Usta oyuncu Fatma Karanfil, entübe edildi

Son dakika: Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Fatma Karanfil entübe edildi.

Haberler 25 Mayıs 2024 0
Usta oyuncu Fatma Karanfil, entübe edildi

Son dakika: Bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Fatma Karanfil entübe edildi.

Rol aldığı 'Keloğlan Aramızda' filmiyle hafızalara kazınan ve bir dönem 'Aşk-ı Memnu' dizisinde 'Şayeste' karakterini üstlenen Fatma Karanfil’in kansere yakalandığı öğrenildi. Durumu ciddi olan Karanfil’in tedavi gördüğü hastanede entübe edildiği belirtildi.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre kansere yakalanan Karanfil’in rahatsızlığına teşhis konulduğunda çoklu metastasın başladığı iddia edildi. 4. evre kanser olan Karanfil, tedavi gördüğü Florya’daki hastanede yoğun bakımda entübe edildi.

Daha önce göğüs kanserine yakalanan Fatma Karanfil, hastalığı yenmiş ve 2001 yılında işine geri dönmüştü. 2008 yılında Kanal D’de ekranlara gelen Aşk-ı Memnu’da uzun süre rol almıştı.

FATMA KRANFİL KİMDİR?

Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952’de Eskişehir’de dünyaya geldi. Language and Culture Center’da eğitim alan sanatçı 1968’de Ses dergisi yarışmasında üçüncülük elde etti ve sinema hayatına giriş yaptı.

1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen ancak daha sonra ayrılan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra’da tekstil eğitimi aldı. 1984’te ikinci kez dünya evine girdi.

Bugüne kadar birçok film, dizi ve tiyatroda rol alan sanatçı, 1968 Ses Dergisi’nde Üçüncülük Ödülü, 1968’de İzmir Gazeteciler Cemiyetinde Yılın Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca 1972’de 9. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç