Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Oldu: Kimdir , Nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Oldu: Kimdir , Nerelidir?

12 Mayıs tarihli Resmi Gazete sayısında Turan Ergün'ün Uşak Valiliği görevine alındığına yer verildi.

Taşıt 12 Mayıs 2022 01:57 0
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Oldu: Kimdir , Nerelidir?

12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararnameye baktığımızda Dr. Turan Ergün'ün Uşak Valisi olduğu görüldü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararnamede Teftişl Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergün'ün yeni Uşak Valisi olduğuna yer verildi. Söz konusu karar bugün yayımlandı ve Valiler KArarnamesi ile birçok ismin görev yeri değişti. 

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı olan Ergün artık Uşak Valisi oldu.

TURAN ERGÜN KİMDİR?

İçişleri Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Egün'ün özgeçmişi şu şekilde paylaşıldı:

"1967 yılında Sinop'ta doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1992 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. Kütahya Çavdarhisar, Muş Varto ve Yozgat Akdağmadeni Kaymakamlıklarında bulundu. 2002 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2003 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine, 2016 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına atandı. İçişleri Bakanlığınca inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere 1994 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye, 2009 yılında da 6 ay süreyle ABD'ye gönderildi.

2008 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünden Yüksek Lisans, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden doktora derecesi aldı.

10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Turan ERGÜN evli ve 1 çocuk sahibi olup, İngilizce bilmektedir."

Mobil uygulamamızı indirin ve gelişmelerden bildirimle haberdar olun.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç