Üretici Sürekli Zarar Ediyor: Süt Fiyatlarına Yeni Zam Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üretici Sürekli Zarar Ediyor: Süt Fiyatlarına Yeni Zam Yolda

Süt fiyatları hakkında açıklama yapan TÜSEDAD, üreticinin sürekli zarar ettiğini, süt fiyatlarını sanayicinin değil üreticinin belirlemesi gerektiğini söyledi.

Haberler 28 Mart 2022 14:24 0
Üretici Sürekli Zarar Ediyor: Süt Fiyatlarına Yeni Zam Yolda

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından bir açıklama yapıldı ve sütte , üreticinin sürekli zarar ettiği, bu nedenle zam geleceğine yer verildi.


Dernekten konu ile ilgili bir açıklama yapıldı ve süt üreticilerinin yaşadığı sorunlar dile getirildi. Gıda güvenliği ve tedarikinin pandemi ve savaş sonrası ne kadar önemli olduğunun bir daha herkes tarafından anlaşıldığını söyleyen TÜSEDAD, tüm zorluklara, yüksek maliyetlere rağmen çalışmaya devam eden üreticilerin artık dayanacak gücünün kalmadığına yer verildi.


İNEKLERİ KESİME YOLLUYORLAR


Artan girdi maliyetleri, yem fiyatlar, elektrik zamları sonrası zor günler yaşayan üreticilerin ineklerini kesime göndermeye başladığını sözleri ile devam eden açıklamada , girdi maliyetleri zamlanırken süt fiyatını sabit tutarak enflasyonun kontrol edilemeyeceği, bunun üreticiye büyük zararı olduğuna yer verildi.


SÜT FİYATLARINI SANAYİCİ DEĞİL ÜRETİCİ BELİRLESİN

Süt fiyatlarının sanayiciler tarafından değil üreticiler tarafından belirlenmesi gerektiğini söyleyen dernek, "Üretici ağır maliyet baskısı altında ezilmektedir ve işi bırakma eğilimindedir. Bunun sonucunda ise süt inekleri kesime gitmektedir. Süt ve et ürünlerinde öngörülemez şekilde seyreden maliyetler sonucu hem üretici hem tüketici mağduriyet yaşamaktadır. Talebimiz nettir, süt fiyatı maliyet artışına paralel olarak yem/süt paritesinin 1,5 seviyesini koruyacak şekilde belirlenmeli ve sürdürülebilir sınırlara bağlanmalıdır." dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç