Ünlü Gazeteci Melik Yiğitel Asgari Ücret Zammını Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Gazeteci Melik Yiğitel Asgari Ücret Zammını Açıkladı!

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği maaş zammında; ünlü gazeteci Melik Yiğitel maaşlara gelecek zammı açıkladı! İşte haberin detayları...

Ünlü Gazeteci Melik Yiğitel Asgari Ücret Zammını Açıkladı!

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı sorusunun cevabını milyonlarca vatandaş bekliyor. Türkiye’de çalışanların yaklaşık 8 milyonunun asgari ücretli olduğu biliniyor. Onların aileleri de eklenince yaklaşık olarak 30 milyon kişiyi asgari ücret zammı direkt olarak ilgilendiriyor. Bu denli büyük bir vatandaş kitlesini ilgilendiren meselede en son bilgiler belli oldu.

İLK 2 TOPLANTIDAN TEK BİR RAKAM ÇIKMADI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugüne kadar iki defa toplantı. İlk toplantıda herhangi bir rakamın dile getirilmesi beklenmiyordu. Ancak ikinci toplantıda bir rakamın ortaya çıkacağı düşünülüyordu. Bu beklenti boş çıktı ve ikinci toplantıda da zam için üzerinde tartışılan bir rakam çıkmadı.

Asgari ücrette ikinci randevu (İşte olası zam oranlarına göre yeni asgari  ücret hesaplaması) - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Ntv Para

Komisyonun ikinci toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılmadı. Bundan dolayı zam rakamına dair bir gelişme olmaması olağan olarak görülüyor. Şimdi ise gözler üçüncü toplantıya çevrildi. Bu üçüncü toplantının da tarihi kısa bir süre içerisinde belli olacak.

İŞÇİLER ÇARESİZLİKLERİNİ ANLATTILAR

TÜK-İŞ bu yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na gönderdiği 5 temsilciden 4’ünü asgari ücretli işçilerden seçmişti. Bunun komisyona nasıl etki edeceği merak ediliyordu. İki toplantıda da söz alan asgari ücretli işçiler yaşadıkları çaresizlikleri işveren ve hükümet temsilcilerine anlattılar. Yapılan açıklamalara göre işçilerden birisi çocuğuna 10 TL bile harçlık veremediğini anlatırken bir diğeri ise çocuklarının temel gıda ürünlerinden bile mahrum kaldıklarını ifade etti. Tüm bunlar asgari ücrete düşük bir zam kararı alınsa dahi bunun çok kolay olmayacağını gösteriyor.

Asgari ücret ne kadar olacak: İşte konuşulan rakamlar - Medyascope

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BİLGİSİNİ AÇIKLADI!

Asgari ücret zammına dair kulis bilgisini açıklayan gazeteci Melik Yiğitel, “İlk iki toplantıda işçiler de işverenler de bir rakam ortaya koymadıkları için rakam konuşulamadı. Ancak işverenin yüzde 36 ile yüzde 40 arasında bir zam rakamı üzerinden durduğu bilgisini aldık. Eğer işveren hükümet temsilcilerinden destek alırsa yüzde 40 zam kararını pazarlık masasında onaylatabilir. Bu durumda da
asgari ücretim zamlı tutarı 15.962 TL olacak. Esasında işveren 500 dolar rakamını düşünüyor ve bu da yüzde 36’ya karşılık geliyor. Hükümet katkısı ile bu tutar yüzde 40’a tamamlanacak. Bu durumda işçiler masadan kalkar ama zam kararı geçen yıl olduğu gibi onlar olmadan alınıp uygulanır.” dedi.

Tüm maaş zammı gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç