Ünlü ekonomist, Türkiye Mart ayı enflasyon rakamını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü ekonomist, Türkiye Mart ayı enflasyon rakamını açıkladı

Dünyaca ünlü ekonomist Hanke yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye enflasyon beklentisini paylaştıi.

Ekonomi 29 Mart 2024 0
Ünlü ekonomist, Türkiye Mart ayı enflasyon rakamını açıkladı

John Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü ve Independent Institute Kıdemli Üyesi Steve Hanke, Türkiye Mart ayı enflasyon rakamını açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Hanke, Türkiye'de enflasyonun yüksekliğine dikkatleri çekti ve Mart ayında enflasyonun yüzde 74 seviyesine çıkmasını beklediğini grafikle duyurdu.

Türkiye'den gelen art arda faiz artırımlarına rağmen enflasyonun yükselişinin sürdüğünü söyleyen Hanke, para arzının yılda yüzde 64 oraında artmaya devam ettiğini, bunun da enflasyonun yüksek kalmasına neden olduğunu söyledi. 

Hanke bir diğer paylaşımında ise "Türkiye'nin para arzı (M3) kontrolden çıkmaya devam ediyor. Gece gündüzü takip ederken, bugün Türkiye'nin enflasyonunun yıllık %74 gibi şaşırtıcı bir seviyede olduğunu ölçüyorum" ifadeleri ile bu ay enflasyonu yüzde 74 beklediğini söyledi.

MART AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mart ayı enflasyon rakamları gelecek hafta 3 Nisan 2024 tarihinde açıklanacak. Enflasyon TÜİK tarafından saatler 10'u gösterdiğinde kamuoyuna açıklanacak. Enflasyondan haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç