Ünlü ekonomist Şeref Oğuz açıkladı: Dolar kuru yıl sonu en az...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz açıkladı: Dolar kuru yıl sonu en az...

Son dakika: Ekonomist Şeref Oğuz’dan dolar kuru tahmini geldi. İşte detaylar...

Döviz 23 Şubat 2023 16:53 0
Ünlü ekonomist Şeref Oğuz açıkladı: Dolar kuru yıl sonu en az...

Son dakika: Ekonomist Şeref Oğuz’dan dolar kuru tahmini geldi.

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, dolar/TL'nin seçimlerden sonraki olası seyrine ilişkin birçok değerlendirme yapıldığını hatırlatarak dolar kurunun yıllık enflasyon kadar artsa bile 29 lirayı geçebileceğini belirtti.

Bloomberg ise geçen ay yayımlanan haberinde Dolar/TL'nin yıl sonu 25 seviyesini görebileceğini belirtmişti. 

Dolar kuruyla ilgili tahminini paylaşan Oğuz, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllık enflayon %57,68. Dolar 18,87 TL. Enflasyon kadar bir artış bile doları 29 liraya taşıyor. Enflasyon ocak ayında %6,65 oranında artış gösterdi. Ekim ayında aylık artış %3,54, kasım ayına %2,88 ve aralıkta %1,18 olan enflasyonun, ocak ayında aylık bazda %6,65'e çıkması, üstelik kur yerinden kıpırdamazken gerçekleşmesi, yeniden gözleri bu alana çevirdi. 

Üstelik bir de deprem var. Dolar hareketsiz kaldıkça dolar senaryoları da uçuşmaya devam ediyor. Net hata noksan kalemi ile ilerlemek nereye kadar?"

Sorumluluk reddi beyanı : Yazıda yer alan bilgiler, açıklamalar ve ifadeler herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa, emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirmede bulunur.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç